Likovna kolonija "Jesen u Prizrenu"

Od 25. novembra do 2. decembra biće organizovani sedmodnevni likovni susreti "Jesen u Prizrenu", na kojima će radovi umetnika biti izloženi u Prizrenu i Gračanici.

Podeli ovaj članak sa:
 • Plakat

Umetnici će od subote 25. novembra sedam dana stvarati u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena.

Na likovnim susretima svoje radove predstaviće slikari: Vesna Marković iz Beograda, Zdravko Vučinić iz Beograda, Jasmina Popović iz Kraljeva, Nikola Brkanović iz Sombora, Aleksa Arsović iz Beograda, Radoje Kompirović iz Zubinog Potoka, Aleksandar Radović iz Suvog Dola kod Lipljana i Tamara Osmajlić iz Berana.

"Jesen u Prizrenu" je tematski vezana za izuzetne simbole i dragulje našeg nasleđa i održava se po drugi put, kazao je Nebojša Jevtić, urednik Galerije Doma kulture Gračanica.

"Do sada smo imali dosta događaja u Svetim Arhangelima, Atrijumu crkve Svetog Spasa i u Bogosloviji Sveti Kirilo i Metodije, ovom kolonijom nastojimo da održimo kontinuitet povratka srpske stvarajuće umetnosti i kulture u ovaj grad, u kome je do rata 1999. godine živelo više od deset hiljada Srba. U toku kolonije je planirana i poseta manastirima Visoki Dečani i Pećka patrijaršija", kazao je on.

Koloniju organizuje Dom kulture Gračanica pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju i podršku Eparhije raško-prizrenske.

Ostale vesti

 • Jevtić i Dalavi saglasni da je dijalog rešenje

  Jevtić i Dalavi saglasni da je dijalog rešenje

  Ministar Dalibor Jevtić i američki ambasador Greg Delavi su se saglasili da je dijalog jedini način rešavanja problema u odnosima Srba i Albanaca, i da je važno da svako iz svoje pozicije da doprinos tom procesu kako bi se došlo do rešenja u cilju stabilnosti i mira.

 • Đurić i predstavnik OEBS-a o dijalogu i bezbednosti na KiM

  Đurić i predstavnik OEBS-a o dijalogu i bezbednosti na KiM

  Neki od ključnih bezbednosnih izazova na KiM su jačanje političkog i verskog ekstremizma, kao i namera Prištine da, suprotno Rezoluciji 1244 SB UN, formira oružane snage, upozorio je Marko Đurić na sastanku sa specijalnim predstavnikom OEBS-a za Jugoistočnu Evropu Markom Pričardom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane