Vesti
Saopštenja

Leri Henri novi načelnik Glavnog štaba KFOR-a

Brigadni general američke vojske Leri Henri novi je načelnik Glavnog štaba Kosovskih snaga. 
Leri Henri novi načelnik Glavnog štaba KFOR-a
Leri Henri (Foto KFOR)

Henri je poziciju preuzeo od brigadnog generala Šona A. Herisa iz Nacionalne garde SAD-a.

Ceremonija primopredaje dužnosti je održana u sedištu operacije koju predvodi NATO na Kosovu, a njome je predsedavao general-major Mikele Rizi, 24. komandant Kfora, uz prisustvo američkog ambasadora Filipa S. Kosneta i svih vođa i visokih nacionalnih predstavnika u Kforu.

“General Henri, vrlo iskusan oficir koji je služio na raznim operativnim zadacima, izrazio je svoju posvećenost obavljanju poslova svog prethodnika u okviru misije Kfora da doprinese sigurnom okruženju i slobodi kretanja za sve zajednice na Kosovu, istovremeno podržavajući dijalog između Beograda i Prištine”, navedeno je u saopštenju.

General Heris je podsetio na operativna dostignuća Kfora tokom njegove jednogodišnje službe, posebno u reakciji na neviđenu pretnju koju predstavlja kovid-19, i naglasio važnost svakodnevnog uspostavljanja snažnih i trajnih odnosa unutar Kfora i van njega putem angažmana ključnih vođa.

U svom završnom obraćanju, general Rizi je pozdravio 19. načelnika Glavnog štaba Kfora i zahvalio se generalu Herisu na njegovom izvanrednom vođstvu i velikom doprinosu operaciji, postignutom zahvaljujući širokom iskustvu koje ga je pripremilo da predvodi istinski multinacionalno osoblje i da daje dobre procene i dobre savete kada je bilo potrebno doneti teške odluke.Ostale vesti

Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020
Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020
“Epidemiološka situacija u opštini Gračanica pod kontrolom”
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa direktorima zdravstvenih institucija. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj samoupravi pod kontolom, “uprkos tome što je ona nešto lošija u odnosu na predhodni period”.
  • 06.07.2020
Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
  • 06.07.2020
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020