Lars Gunar Vigemark novi šef EU za vladavinu prava na Kosovu

Ambasador Lars Gunar Vigemark preuzeo je dužnost kao novi šef Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu od 23. januara, sa mandatom do 14. juna 2020. godine, saopšteno je iz Euleksa.

Podeli ovaj članak sa:
  • Lars Gunar Vigemark (Foto Euleks)

Vigmerak je nasledio ambasadorku Aleksandru Papadopulus, koja je svoj mandat na čelu Euleksa završila prošlog jula. Lars Gunar Vigemark je švedski diplomata. Služio je kao šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini i kao specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini do avgusta 2019. godine. Pre toga je bio ambasador EU za Pakistan.

„Radujem se ovom novom i izazovnom zadatku. Zalagaću se da Euleks ostane pouzdan partner svojim kosovskim partnerima i prijateljima, koji našim dugogodišnjim partnerima u oblasti vladavine prava pruža opipljivu, pravovremenu i korisnu pomoć, kako bi postali još jači i sposobniji da nastave svoj evropski put”, kazao je Vigemark.

Lars Gunar Vigemark danas se sastao sa ambasadorima zemalja članica EU, a održaće i niz sastanaka sa kosovskim i međunarodnim visokim zvaničnicima i Euleksovim partnerima u institucijama vladavine prava.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane