Vesti
Saopštenja

Laplje Selo: Bolnica dobila prijemnu ambulantu

U sklopu bolnice u Lapljem Selu od sada će biti i prijemna ambulanta čija je izgradnja završena, saopšteno je iz Odeljenja za urbanizam opštine Gračanica.
Laplje Selo: Bolnica dobila prijemnu ambulantu
Zgrada u kojoj će biti smeštena prijemna ambulanta (Foto nasagracanica.com)

Kako se navodi, objekat je danas obišla opštinska komisija kako bi na licu mesta proverila da li je sve urađeno onako kako je i projektovano.

Prisutni su bili i predstavnici Odeljenja za zdravstvo iz čijeg sektora su izdvojena sredstva za ovaj projekat čije je ukupna vrednost oko 25 hiljada evra.

Direktor zdravstva Aleksandar Popović kaže da opština Gračanica nastavlja da pomaže zdravstvene institucije upravo poboljšanjem i stvaranjem uslova za rad.

Nova ambulanta površine je 56 metara kvadratnih i sadrži tri ordinacije, šalter i prijemni hol. Ambulanta se nalazi u sklopu interne klinike u Lapljem Selu.Ostale vesti

UNS: Prijavljivanje novinara za vakcinaciju do ponedeljka u podne
Vakcinacija novinara i drugih medijskih radnika protiv novog korona virusa počeće u utorak, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS), na čiju inicijativu su novinari uključeni u prioritetne grupe za imunizaciju.
  • 17.01.2021
SL: Ivanović i Radoičić žrtve kosovske nepravde
Povodom treće godišnjice od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića Srpska lista je saopštila da "tri godine traje i uporno nastojanje Prištine da ovaj zločin iskoristi za političku, a svojevremeno i fizičku eliminaciju potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića", čija je kako se navodi, "jedina krivica u tome što je bio i ostao prvi u odbrani severa Кosova i Metohije".
  • 16.01.2021
Ansambl
Ansambl "Venac" u saradnji sa agencijom za prevoz "Kimko" iz Gračanice i Skijališta Srbije, organizovao je školu skijanja na Kopaoniku za petnaestoro dece i mladih sa Kosova uzrasta od sedam do 17 godina.
  • 16.01.2021
EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
  • 15.01.2021
OG: Putevi prohodni za saobraćaj

Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, saopšteno je iz opštinskog odeljenja Javnih službi. Uporkos tome apeluje se na oprez u vožnji zbog poledice.

  • 15.01.2021