Vesti
Saopštenja

Laplje Selo: Bolnica dobila prijemnu ambulantu

U sklopu bolnice u Lapljem Selu od sada će biti i prijemna ambulanta čija je izgradnja završena, saopšteno je iz Odeljenja za urbanizam opštine Gračanica.
Laplje Selo: Bolnica dobila prijemnu ambulantu
Zgrada u kojoj će biti smeštena prijemna ambulanta (Foto nasagracanica.com)

Kako se navodi, objekat je danas obišla opštinska komisija kako bi na licu mesta proverila da li je sve urađeno onako kako je i projektovano.

Prisutni su bili i predstavnici Odeljenja za zdravstvo iz čijeg sektora su izdvojena sredstva za ovaj projekat čije je ukupna vrednost oko 25 hiljada evra.

Direktor zdravstva Aleksandar Popović kaže da opština Gračanica nastavlja da pomaže zdravstvene institucije upravo poboljšanjem i stvaranjem uslova za rad.

Nova ambulanta površine je 56 metara kvadratnih i sadrži tri ordinacije, šalter i prijemni hol. Ambulanta se nalazi u sklopu interne klinike u Lapljem Selu.Ostale vesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020