Vesti
Saopštenja

Lajčak i Palmer sledeće nedelje u poseti Kosovu

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak boraviće na Kosovu 31.maja i 1. juna, saopšteno je Kancelarije Evropske unije u Prištini.

Lajčak i Palmer sledeće nedelje u poseti Kosovu
Miroslav Lajčak i Metju Palmer (Foto Tviter/Miroslav Lajčak)

Kako se navodi, tokom dvodnevne radne posete Miroslav Lajčak će se sastati sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem, prvim potpredsednikom vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnikom Bislimijem i potpredsednicom vlade i ministarkom inostranih poslova i dijaspore Donikom Gervalom.

Iz Kancelarije EU, takođe navode će se Lajčaku tokom posete pridružiti i zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer, te da će se oni zajedno obratiti medijima u utorak 1. juna, u 10:45 časova u Kancelariji EU u Prištini.Ostale vesti

Svetski dan igre obeležen na tvrđavi Zvečan i u Kosovskoj Mitrovici

Zajedničkim performansom Ansambla narodnih igara i pesma „Venac“ i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, te promocijom knjige Vere Obradović Ljubinković, obeležen je Svetski dan igre.

  • 18.06.2021
Deca sa Кosova putuju u Republiku Srpsku
Deca iz različitih sredina sa Kosova, uglavnom učenici osnovnih škola, u subotu putuju u Republiku Srpsku gde će provesti nekoliko dana kod tamošnjih domaćina.
  • 17.06.2021
„Nemački kutak“ na Univerzitetu u Prištini
Danas se na Univerzitetu u Prištini otvara novi „Nemačka kutak“, a u isto vreme se predstavlja novi master studijski program „Nemački kao strani jezik“ koji će biti uveden u  2021/22. akademskoj godini.
  • 16.06.2021
Oskrnavljene nadgrobne ploče na pravoslavnom groblju u Orahovcu
Na pravoslavnom groblju u Orahovcu proteklog vikenda polomljene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 14.06.2021
Deca sa Kosova borave u Sutomoru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

  • 13.06.2021
Šef OEBS-a u UNS-u: Imaćete našu podršku u borbi za slobodu medija
Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji Jan Bratu posetio je Udruženje novinara Srbije i preneo predsedniku Živojinu Rakočeviću da će UNS imati podršku te međunarodne organizacije u borbi za slobodu medija i unapređenje bezbednosti novinara.
  • 11.06.2021