Vesti
Saopštenja

Kurti se sastao sa izraelskim ministrom turizma

Premijer Kosova Aljbin Kurti je sa ministrom turizma Izraela Haimom Kacom razgovarao o turističkoj saradnji i otvaranju avio-linije Tel Aviv - Priština.
Kurti se sastao sa izraelskim ministrom turizma
Ministar turizma Izraela Haim Kac i premirek Kosova Aljbin Kurti (Foto Kabinet premijera Kosova)

Kurti je poželeo dobrodošlicu ministru Kacu na Kosovo, gde boravi u trodnevnoj poseti, i zahvalio mu na podršci u jačanju bilateralnih odnosa.

„Razgovarano je o načinima saradnje, posebno u oblasti turizma i razmene iskustava i mogućnosti i opravdanosti otvaranja direktne sezonske avio-linije Tel Aviv – Priština, kao i o oblicima olakšavanja putovanja građana u oba pravca“, navodi se u saopštenju.

Kurti je govorio, kako je saopšteno, i o radu vlade i glavnim dostignućima, ali i o potencijalu bilateralnih odnosa Kosova i Izraela koji su uspostavili diplomatske odnose u februaru 2021. godine.

U saopštenju se navodi da je ministar Kac izrazio zahvalnost za susret i gostoprimstvo koje je doživeo tokom svog boravka na Kosovu. Takođe je izrazio zadovoljstvo kulturnim, arheološkim i istorijskim mestima i lokalitetima koje Kosovo ima, a koji će moći da privuku pažnju i interesovanje posetilaca iz Izraela i dodao da je spreman da sa Kosovom podeli najbolje prakse u turizmu, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima iz Kabineta premijera Kosova.Ostale vesti

Srpska lista: Kurti koristi institucije za obračun sa Srbima

Nakon javno izrečene pretnje da će srpski narod i članovi Srpske liste “platiti i patiti” na Кosovu se sprovodi najstrašniji pritisak na naš narod i članove Srpske liste od strane režima Aljbina Кurtija, naveli su iz ove partije nakon bacanja tri eksplozivne naprave u dvorišta dvojice Srba, inače njihovih članova. Osvrnuli su se i na izjavu ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svećlje koji tvrdi da je ručna bomba koja je bačena u Bošnjačkoj mahali znak revolta zbog hapšenja trojice Srba, dodajući da je Svećlja bez "ikakvih dokaza" za ovaj događaj okrivio predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  • 22.09.2023
Srpska lista o govoru Vučića u UN: Srbija svom snagom na strani prava i protiv nasilja
"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je, svojim govorom pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija potvrdio da je veliki državnik i da Srbija nije šaka zobi koju svaka vrana može da pokljuca, već država sa ozbiljnom državotvornom tradicijom, principima i slobodarskim idealima", poručila je Srpska lista nakon Vučićevog govora na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
  • 21.09.2023
Кfor izvodi vežbu na severoistoku Кosova
Misija KFOR-a saopštila je da će sprovesti vežbu “Robust Ram” na severoistoku Kosova koja će trajati do 27. septembra.
  • 21.09.2023
SNV se pita zašto svi ćute
Organizacioni odbor Sabora Srpskog nacionalnog veća (SNV) konstatuje u pisanom saopštenju za javnost da su u Beogradu "svi zanemeli": opozicija, nevladine organizacije, intelektualci i dodaje da pojedini mediji "izbegavaju da objave saopštenja Srpskog nacionalnog veća Кosova i Metohije" jer "ne vide da je borba SNV (...) u stvari borba za demontiranje Vučićevog režima".
  • 20.09.2023
Kancelarija za KiM: Novo zaoštravanje i unošenje nemira među Srbe

Nakon privođenja dvojice Srba sa severa Kosova, iz Kancelarije za Kosovo i Meotohiju poručuju da je "jasno je da je po sredi novo zastrašivanje" situacije i, kako navode, unošenje nemira među Srbe koji ne žele da napuste ognjišta.

  • 20.09.2023
Srpska lista o  hapšenju u Mitrovici i Zvečanu

Iz Srpske liste navode da su danas u Severnoj Mitrovici i Zvečanu "na prevaru" uhapšena dva Srbina.

  • 20.09.2023