Vesti
Saopštenja

Kurti sa komandantom Kfora o bezbednosti i koronavirusu

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se sa komandantom Kfora na Kosovu general majorom Mikeleom Risijem. Oni su razgovarali o bezbednosnoj situaciji u kontekstu širenja koronavirusa, saopšteno je iz kabineta premijera Kosova.
Kurti sa komandantom Kfora o bezbednosti i koronavirusu
Mikele Risi i Aljbin Kurti (Foto Gazeta Blic)

Kurti je zajedno sa ministrom odbrane Antonom Ćunijem, v.d. ministra unutrašnjih poslova i javne uprave Dželalom Svečlom, komandantom Kosovskih bezbednosnih snaga general-potpukovnikom Rahmanom Ramom i direktorom Kosovske policije Rašitom Ćalajem, razgovarao po drugi put za nedelju dana sa general majorom Mikeleom Risijem i njegovim političkim savetnikom Andrejom Angelijem.

Tema sastanka bila je bezbednosna situacija na Kosovu povodom širenja koronavirusa, ali i poslednje mere kosovske Vlade za sprečavanje daljeg širenja pandemije Covida 19.

Komandant Risi je izrazio spremnost za produbljivanje saradnje i dodao da je „međuinstitucionalna saradnja neizbežna“ i da je održavanje bezbednosti na Kosovu zajednički cilj.Ostale vesti

Raspodela pomoći za socijalno ugrožene
Volonteri Omladinskog saveta i Kriznog štaba opštine Gračanica podelili su pomoć za blizu 60 socijalno ugroženih porodica i staračkih domaćinstava, saopšteno je iz opštine.
  • 05.04.2020
Stiže novac za opštine sa najboljim učinkom
Ministarstvo administracije lokalne samouprave (MALS) zajedno sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC), Švedskom i Norveškom je izdvojilo 4,9 miliona evra za opštine koje su imale najbolji učinak. Među njima je i Opština Gračanica kojoj će biti dodeljeno blizu 54 hiljade evra.
  • 03.04.2020
Opština Severna Mitrovica pomogla KBC u gradu na Ibru
Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić posetio je KBC Kosovska Mitrovica, Dom zdravlja i Institut za javno zdravlje i tom prilikom uručio neophodni materijal zdravstvenim radnicima.
  • 03.04.2020
“Empirika”: Vratiti RTV Mir u kablovski sistem
Uprkos brojnim apelima i saopštenjima medijskih udruženja upućenih široj javnosti, nadležnim isntitucijama, uključujući i međunarodnu zajednicu, do danas nije bilo adekvatnog odogovora relevantnih institucija, kao ni lokalnih kablovskih operatera, a kojim bi se omogućio nastavak emitovanja programa RTV Mir iz Leposavića.
  • 03.04.2020
UN podrška sigurnim kućama
Kancelarije UNFPA i UNDP na Kosovu obezbedile su preko 8,500 raznih artikala hrane za sigurne kuće širom Kosova kao hitnu pomoć u danima krize. Nabavka je preduzeta uz koordinaciju UN agencija na Kosovu i korporacije "Meridian".
  • 01.04.2020
Đurić poziva EU da reaguje na reciprocitet
Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju pozivaju sve u regionu da dignu glas protiv “novih blokada koje je od jutros uvela vlada u Prištini”.
  • 01.04.2020