Vesti
Saopštenja

Kurti sa komandantom Kfora o bezbednosti i koronavirusu

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se sa komandantom Kfora na Kosovu general majorom Mikeleom Risijem. Oni su razgovarali o bezbednosnoj situaciji u kontekstu širenja koronavirusa, saopšteno je iz kabineta premijera Kosova.
Kurti sa komandantom Kfora o bezbednosti i koronavirusu
Mikele Risi i Aljbin Kurti (Foto Gazeta Blic)

Kurti je zajedno sa ministrom odbrane Antonom Ćunijem, v.d. ministra unutrašnjih poslova i javne uprave Dželalom Svečlom, komandantom Kosovskih bezbednosnih snaga general-potpukovnikom Rahmanom Ramom i direktorom Kosovske policije Rašitom Ćalajem, razgovarao po drugi put za nedelju dana sa general majorom Mikeleom Risijem i njegovim političkim savetnikom Andrejom Angelijem.

Tema sastanka bila je bezbednosna situacija na Kosovu povodom širenja koronavirusa, ali i poslednje mere kosovske Vlade za sprečavanje daljeg širenja pandemije Covida 19.

Komandant Risi je izrazio spremnost za produbljivanje saradnje i dodao da je „međuinstitucionalna saradnja neizbežna“ i da je održavanje bezbednosti na Kosovu zajednički cilj.Ostale vesti

Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021
Puls javnosti: Građani nezadovoljni podrškom opština tokom pandemije
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu je objavio analizu pulsa javnosti „Interakcija ljudi i opština u vreme krize: Studija slučaja kovid-19“. Anketa, koja je sprovedena u pet opština: Kosovo Polje, Podujevo, Prizren, Orahovac i Zvečan, naglašava izazove sa kojima su se građani suočili tokom pandemije.
  • 23.11.2021
Petru Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti u Prištini zabranile su danas da poseti Kosovo i prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani u sredu, 24. novembra, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 23.11.2021
Odbijena žalba Dake, jer nije koristila pravna sredstva
Ombudsman je odbio žalbu bivše predsednice Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dake na odluku predsednice Vjose Osmani da joj prekine mandat na mestu predsednice te pozicije, jer nije pružila dokaze da je koristila pravna sredstva protiv odluke predsednice Kosova.
  • 18.11.2021