Vesti
Saopštenja

Kurti posetio porodice Miletić i Komatović u opštini Istok

Predsednik Vlade Kosova Aljbin Kurti je u pratnji ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića juče obišao porodice Miletić i Komatović iz sela Opraške i Žač u opštini Istok.
Kurti posetio porodice Miletić i Komatović u opštini Istok
Aljbin Kurti i Nenad Rašić u poseti metohijskim selima (Foto Kabinet premijera Kosova)

"Prijateljski i u svojim domovima, premijer Kurti i članovi porodica Miletić i Komatović razgovarali su o svakodnevnom životu, obavezama, suživotu sa Albancima i potrebama sela", navedeno je u saopštenju Vlade Kosova.

Petko Miletić i njegova deca se bave poljoprivredom, a premijer i ministar "su upoznati sa poslom koji ova porodica obavlja, uglavnom na sakupljanju šljiva i njihovoj preradi", dodaje se.

Slaviša Komatović, koji koristi subvencije za poljoprivredu Vlade Kosova se zahvalio na povećanju podrške.

"Zahvalivši im na razgovoru i dobrodošlici, premijer Kurti ih je upoznao sa socijalnim politikama koje Vlada Kosova sprovodi i sa planovima za pokretanje još jedne mere zapošljavanja koja je namenjena preduzećima koja angažuju radnike iz nevećinske zajednice", zaključeno je u saopštenju.Ostale vesti

Pomoć za sanaciju kuća u Kosovskom Pomoravlju
Кancelarija za Кosovo i Metohiju je dodelila je novčana sredstva za sanaciju i dogradnju tri porodične kuće na teritoriji opštine Vitina i time pomogla stambeno zbrinjavanje višečlane porodice koje žive u otežanim uslovima.
  • 21.03.2023
Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Hovenijerom
Predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić razgovarali su sa ambasadorom SAD u Prištini, Džefrijem Hovenijerom o predstojećim vanrednim lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova, kao i ispunjavanju zahteva zbog kojih su napustili kosovske institucije, saopšteno je iz ove partije. 
  • 20.03.2023
Gračanica: Tribina o pokajanju, predavač otac Sava Janjić

Eparhija raško-prizrenska i Dom kulture „Gračanica“ povodom vaskršnjeg posta sutra, u utorak 21. marta, s početkom u 19 časova organizuju duhovnu tribinu „Pokajanje kao promena uma i načina života“. Na tribini će govoriti arhimandrit Sava Janjić, iguman Manastira Visoki Dečani.

  • 20.03.2023
Kancelarija za KiM: Na meti lopova još tri srpske kuće
Dve srpske kuće u selu Batuse večeras su se našle na meti lopova, dok je sinoć obijena kuća porodice Mitić u Lapljem selu i iz nje odnet vredan nakit i laptopovi, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 19.03.2023
Kurti sa Eskobarom: Delegacija Kosova putuje u Ohrid sa dobrom voljom, namerama i verom

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se sa specijalnim izaslanikom Sedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom dan pred sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou u Orhidu. Dvojica sagovornika razgovarala su o susretu u Severnoj Makedoniji, evropskom predlogu, pripremama i očekivanjima od sastanka, saopšteno je medijima iz kosovske vlade. 

  • 17.03.2023
Osmani imenovala tužioce sa početnim mandatom

Na predlog Tužilačkog saveta Kosova predsednica Vjosa Osmani imenovala je danas 21 tužioca sa početnim mandatom na tri godine, dok će isti biti sistematizovani u osnovnim tužilaštvima, saopšteno je medijima.

  • 17.03.2023