Vesti
Saopštenja

Krizni štab poziva na poštovanje mera tokom prazničnih dana

Кrizni štab Opštine Gračanica, poziva pojedinace, ugostitelje i sve privredne i poslovne subjekte na dodatnu opreznost u zaštiti od pogoršanja epidemiološke situacije tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, navodi se u saopštenju ove lokalne samouprave.
Krizni štab poziva na poštovanje mera tokom prazničnih dana
Ilustracija (Foto Pixabay)

Кrizni štab podseća javnost da je na snazi i dalje zabrana masovnih okupljanja kao i zabrana rada noćnih klubova, organizovanje festivala, koncerata, venčanja i svih drugih porodičnih slavlja.

Poseban apel upućen je ugostiteljima da se strogo pridržavaju preporučenih mera, posebno kada je reč o broju gostiju u zatvorenim prostorijama kao i poštovanja razmaka među stolovima i radnog vremena.

Prema važećim antikovid merama ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad do 23 sata dok je muzika dozvoljena do 21.30. Policijski čas ostaje na snazi od ponoći do pet ujutru, a svako kršenje mera biće sankcionisano u skladu sa važećim odlukama.

"Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gračanica je trenutno stabilna. Međutim usled eventualnog nepoštovanja mera ona može biti pogoršana tokom predstojećih praznika, ocenio je Кrizni štab i pozvao građane da, kao i do sada, budu disciplinovani i pridržavaju se preporučenih mera i u prazničnim danima koji dolaze", navode iz ove lokalne samouprave. 

Krizni štab poziva meštane da u danima praznika svoje društvene aktivnosti svedu na minimum i izbegavaju svaki vid okupljanja i velikih prazničnih proslava.

Opštinsko odeljenje inspekcije će i tokom prazničnih dana u saradnji sa policijom kontrolisati institucije, poslovne i privredne subjekte i ugostiteljske objekte i sankcionisaće se svako bez izuzetka ko propisane mere ne poštuje.

Takođe se još jednom apeluje na suzdržavanje, pravilnu i ograničenu upotrebu pirotehničkih sredstava. Podseća se da je upotreba istih dozvoljena do 02. januara.

Кrizni štab takođe podseća građanstvo da opštinska administracija neće raditi tokom prazničnih dana trećeg i četvrtog januara kao i na pravoslavni Božić 7. januara 2022. godine.Ostale vesti

Francuska i Nemačka pozivaju Kosovo i Srbiju na dijalog
Na dan kada je pre 59 godina uspostavljeno francusko-nemačko primirje i potpisan Jelisejski ugovor nakon što su zemlje tri puta ratovale, Nemačka i Francuska poručuju da status kvo za  Kosovo i Srbiju nije dobar. 
  • 21.01.2022
Upravni obor RTK razrešio generalnog direktora

Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je na jučerašnjoj sednici jednoglasno, sa devet glasova, razrešio dužnosti dosadašnjeg generalnog direktora Gadnjima Kastratija. Odbor RTK je na istoj sednici za v.d. generalnog direktora imenovao Škumbina Ahmetdžekaja, dugogodišnjeg urednika u tom mediju.

 

  • 20.01.2022
Karolina Zijadeh preuzima mesto šefice UNMIK-a
Karolina Zijadeh iz Libana će kao nova specijalna predstavnica generalnog sekretara (SPGS) na Kosovu i šefica Misije privremene administracije Ujedinjenih nacija (UNMIK) zameniti Zahira Tanina, najavljeno je iz ove međunarodne misije na Kosovu.
  • 19.01.2022
Petković ambasadoru Francuske: Srbima na Kosovu zabranjeno glasanje
Šef Kancelarije za KiM dr Petar Petković je obavestio francuskog ambasadora u Beogradu Pjera Košara o odlukama kosovskih vlasti da se u srpskim sredinama na Kosovu onemogući održavanje referenduma o promeni Ustava Republike Srbije i nameri da se to ponovi 3. aprila, uz napomenu da se "takav prištinski scenario" sigurno neće dogoditi.
  • 18.01.2022
’’Tužilaštvo i policija da otkriju ko stoji iza hakerskog napada na Kosovo onlajn’’
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu i Metohiji traži od policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da hitno utvrde ko stoji iza jučerašnjih hakerskih napada na sajt Kosovo onlajn.
  • 17.01.2022
Petković: Kurti nastavlja sa kampanjom destabilizacije regiona
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je poručio da će odluka kosovskog parlamenta da onemogući održavanje referenduma o promeni Ustava Srbije u srpskim sredinama na Kosovu imati „nesagledive posledice“.
  • 15.01.2022