Vesti
Saopštenja

Krizni štab poziva na poštovanje mera tokom prazničnih dana

Кrizni štab Opštine Gračanica, poziva pojedinace, ugostitelje i sve privredne i poslovne subjekte na dodatnu opreznost u zaštiti od pogoršanja epidemiološke situacije tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, navodi se u saopštenju ove lokalne samouprave.
Krizni štab poziva na poštovanje mera tokom prazničnih dana
Ilustracija (Foto Pixabay)

Кrizni štab podseća javnost da je na snazi i dalje zabrana masovnih okupljanja kao i zabrana rada noćnih klubova, organizovanje festivala, koncerata, venčanja i svih drugih porodičnih slavlja.

Poseban apel upućen je ugostiteljima da se strogo pridržavaju preporučenih mera, posebno kada je reč o broju gostiju u zatvorenim prostorijama kao i poštovanja razmaka među stolovima i radnog vremena.

Prema važećim antikovid merama ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad do 23 sata dok je muzika dozvoljena do 21.30. Policijski čas ostaje na snazi od ponoći do pet ujutru, a svako kršenje mera biće sankcionisano u skladu sa važećim odlukama.

"Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gračanica je trenutno stabilna. Međutim usled eventualnog nepoštovanja mera ona može biti pogoršana tokom predstojećih praznika, ocenio je Кrizni štab i pozvao građane da, kao i do sada, budu disciplinovani i pridržavaju se preporučenih mera i u prazničnim danima koji dolaze", navode iz ove lokalne samouprave. 

Krizni štab poziva meštane da u danima praznika svoje društvene aktivnosti svedu na minimum i izbegavaju svaki vid okupljanja i velikih prazničnih proslava.

Opštinsko odeljenje inspekcije će i tokom prazničnih dana u saradnji sa policijom kontrolisati institucije, poslovne i privredne subjekte i ugostiteljske objekte i sankcionisaće se svako bez izuzetka ko propisane mere ne poštuje.

Takođe se još jednom apeluje na suzdržavanje, pravilnu i ograničenu upotrebu pirotehničkih sredstava. Podseća se da je upotreba istih dozvoljena do 02. januara.

Кrizni štab takođe podseća građanstvo da opštinska administracija neće raditi tokom prazničnih dana trećeg i četvrtog januara kao i na pravoslavni Božić 7. januara 2022. godine.Ostale vesti

Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022