Vesti
Saopštenja

Kristijan Danijelson u dvodnevnoj poseti Kosovu

Generalni direktor Evropske komisije za pregovore o susedstvu i proširenju Kristijan Danijelson boraviće na Kosovu u sredu i četvrtak.
Kristijan Danijelson u dvodnevnoj poseti Kosovu
Kristijan Danijelson (Foto europa.rs)

Danijelson će sutra sa premijerom Ramušem Haradinajem pokrenuti Program ekonomskih reformi.

Osim sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem, evropski zvaničnik će se u okviru dvodnevne posete Kosovu sastati i sa predsednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem, ministarkom za evropske integracije Duratom Hodžom, ministrom inostranih poslova Bedžetom Pacolijem i ministrom finansija Bedrijem Hamzom.

Održaće i sastanke sa predstavnicima Samoopredeljenja, Srpske liste i Demokratskog saveza Kosova.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020