Vesti
Saopštenja

Kristijan Danijelson u dvodnevnoj poseti Kosovu

Generalni direktor Evropske komisije za pregovore o susedstvu i proširenju Kristijan Danijelson boraviće na Kosovu u sredu i četvrtak.
Kristijan Danijelson u dvodnevnoj poseti Kosovu
Kristijan Danijelson (Foto europa.rs)

Danijelson će sutra sa premijerom Ramušem Haradinajem pokrenuti Program ekonomskih reformi.

Osim sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem, evropski zvaničnik će se u okviru dvodnevne posete Kosovu sastati i sa predsednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem, ministarkom za evropske integracije Duratom Hodžom, ministrom inostranih poslova Bedžetom Pacolijem i ministrom finansija Bedrijem Hamzom.

Održaće i sastanke sa predstavnicima Samoopredeljenja, Srpske liste i Demokratskog saveza Kosova.Ostale vesti

Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021