Vesti
Saopštenja

KP: Završene pripreme za izdavanje deklaracionih listova

Poicija Kosova je saopštila  da su izvršene pripreme za sprovođenje odluke vlade koja se odnosi na ulazak na Kosovo sa ličnim karatama izdatim od strane MUP-a Srbije. Na administrativnim prelazima izdavaće se od 1. avgusta  deklaracioni list  koji zamenjuje identifikaciona dokumenta.
KP: Završene pripreme za izdavanje deklaracionih listova
Administrativni prelaz Merdare (Foto KP)

"U cilju sprovodjenja odluke, policija Kosova je izvršila sve neophodne pripreme - kadrovske, tehničke i logističke. Policija će blisko sarađivati sa nadležnim insitucijama kako bi odluka vlade bila u potpunosti sprovedena", navodi se u saopštenju.

Kako se dalje dodaje, deklaracioni list koji će pri ulasku na Kosovo dobijati srpski državljani, izdavaće se na svim prelazima i važiće 90 dana. Zamenski dokument omogući će nesmetano kretanje teritorijom Kosova  i pristup zvaničnim institucijama.

Pomenuti dokument dobiće i lica mlađa od 16 godina, pod uslovom da poseduju izvod iz Matične knjige rođenih sa fotografijom.Ostale vesti

Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022
Petković: Srbi nikada neće pristati na kršenje sporazuma
"Pošto Aljbinu Kurtiju tako dobro ide matematika, neka kaže koliko Srbi na Kosovu i Metohiji čekaju na formiranje Zajednice srpskih opština i šta još treba da se desi da bi se počelo sa aktivnostima za poštovanje prvih šest tačaka Briselskog sporazuma, jer je to jedini put za uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije”, navodi se u saopštenju za javnost direktora Kancelarije za KiM dr Petra Petkovića.
  • 04.08.2022
Vanredna inspekcijska kontrola na Brezovici
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u saradnji sa Upravom za teške zločine u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Opštinskim inspektoratom, Upravom Nacionalnog parka "Šara“ i Katastarskom agencijom Kosova vrši vanredni inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 04.08.2022