Vesti
Saopštenja

KP: Uspešno realizovan plan za 2020. godinu

Kosovska policija  postigla je pozitivne rezultate u ostvarivanju strateških ciljeva i akcionog plana, u održavanju javnog reda i bezbednosti, kao i u sprečavanju raznih kriminalnih aktivnosti.
KP: Uspešno realizovan plan za 2020. godinu
Policija Kosova (Foto Kim arhiva)

Кosovska policija je završila preliminarnu analizu za 2020. godinu. Zaključeno je da je broj krivičnih dela u odnosu na 2019. godinu smanjen za 6,15 odsto, navodi se u objavi Kosovske policije na Fejsbuk stranici.

"Prema tome, krivična dela, za ovaj vremenski period su se smanjila sa 24.631 na 23.114. Policija je uhapsila 9.715 osumnjičenih, odnosno 12.71 odsto više nego prošle godine, dok je broj poslatih lica na služenje kazne 3.870, odnosno 9.87 odsto veći u istom periodu prošle godine", ističe se u objavi.

Kosovska policija, uprkos smanjenju stope kriminala i dalje je posvećena rešavanju slučajeva, identifikovanju osmunjičenih, a sve u cilju obezbeđjivanja sigurnosti i mirnog okruženja za sve.Ostale vesti

Vjosa Osmani se vraća iz Njujorka
"Predsednica Republike Kosovo Vjosa Osmani prekinula svoju posetu Njujorku i pošla za Prištinu zbog događaja na severu zemlje", saopšteno je medijima iz njenog kabineta.
  • 25.09.2021
Kancelarija za KiM: Grafit UČK na zidu kuće u Klokotu
Na zidu kuće u srpskoj opštini Klokot danas je osvanuo ispisan grafit UČK, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 
  • 25.09.2021
Petković: Pretučena trojica Srba u blizini prelaza Brnjak
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su danas u blizni administrativnog prelaza Brnjak, pripadnici specijalne jedinice kosovske policije pretukli trojicu srpskih mladića. 
  • 23.09.2021
Tanin: Pozivam obe strane da pokažu odgovorno vođstvo
Specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef UNMIK-a Zahir Tanin saopštio je da primećuje nastavak zastoja u vezi sprovođenja mera po pitanju registarskih tablica i pridružuje se međunarodnim partnerima u pozivu svim stranama da reše pitanja kroz uspostavljene mehanizme dijaloga, u znak podrške slobodnom kretanju ljudi i robe, i u interesu stanovništva.
  • 23.09.2021
Kancelarija za KiM: Privođenje zbog bilborda ZSO
Kosovska policija je privela danas u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština". Nakon datih izjava oni su pušteni na slobodu, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2021
MUP Kosova: Izbegavati Jarinje i Brnjak
Ministarstvo unutrašnjih poslova poručilo je građanima da izbegavaju saobraćajnicu koja vodi ka prelazu Jarinje i Brnjak zbog prepreka na putu. 
  • 20.09.2021