Vesti
Saopštenja

KP: Uspešno realizovan plan za 2020. godinu

Kosovska policija  postigla je pozitivne rezultate u ostvarivanju strateških ciljeva i akcionog plana, u održavanju javnog reda i bezbednosti, kao i u sprečavanju raznih kriminalnih aktivnosti.
KP: Uspešno realizovan plan za 2020. godinu
Policija Kosova (Foto Kim arhiva)

Кosovska policija je završila preliminarnu analizu za 2020. godinu. Zaključeno je da je broj krivičnih dela u odnosu na 2019. godinu smanjen za 6,15 odsto, navodi se u objavi Kosovske policije na Fejsbuk stranici.

"Prema tome, krivična dela, za ovaj vremenski period su se smanjila sa 24.631 na 23.114. Policija je uhapsila 9.715 osumnjičenih, odnosno 12.71 odsto više nego prošle godine, dok je broj poslatih lica na služenje kazne 3.870, odnosno 9.87 odsto veći u istom periodu prošle godine", ističe se u objavi.

Kosovska policija, uprkos smanjenju stope kriminala i dalje je posvećena rešavanju slučajeva, identifikovanju osmunjičenih, a sve u cilju obezbeđjivanja sigurnosti i mirnog okruženja za sve.Ostale vesti

Kvinta: Obezbediti transparentan izborni proces bez političkog uplitanja
Centralna izborna komisija mora osigurati da izborni proces bude transparentan i bez političkog uplitanja, saopšteno je nakon sastanka ambasadora zemalja Kvinte sa predsedavajućom CIK-a Valjdetom Dakom.
  • 25.01.2021
EU pokrenula projekat za reformu pravosudnog sistema na Kosovu
Šef Kancelarije EU na Kosovu, Tomaš Sunjok pokrenuo je Program Evropske unije na Kosovu za pravosudni sektor. Projekat će se realizovati do januara 2024. godine i ima budžet od 7 miliona evra. Kako se navodi, EU trenutno ulaže oko 50 miliona evra od sredstava iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć u vladavinu prava na Kosovu.
  • 25.01.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.

  • 22.01.2021
Petković sa Gujonom o zalaganju za bolji život Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa osnivačem humanitarne organizacije „Solidarnost za Кosovo“ Arnoom Gujonom.
  • 22.01.2021
OG: Fondacija
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je danas predstavnike Fondacije „Delije“  koji će tradicionalno i ove godine najmlađima sa teritorije ove loklane samouprave podeliti paketiće kao i laptopove, tablet računare i telefone kao i novac za 16 mališana iz socijalno ugroženih porodica, navodi se u saopštenju.
  • 22.01.2021
Petković sa ambasadorom Italije u Srbiji o Kosovu i položaju Srba
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je se sa ambasadorom Italije u Republici Srbiji Кarlom Lo Кašom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, položaju srpskog naroda, navodi se u saopštenju.
  • 21.01.2021