Vesti
Saopštenja

KP: Uspešno realizovan plan za 2020. godinu

Kosovska policija  postigla je pozitivne rezultate u ostvarivanju strateških ciljeva i akcionog plana, u održavanju javnog reda i bezbednosti, kao i u sprečavanju raznih kriminalnih aktivnosti.
KP: Uspešno realizovan plan za 2020. godinu
Policija Kosova (Foto Kim arhiva)

Кosovska policija je završila preliminarnu analizu za 2020. godinu. Zaključeno je da je broj krivičnih dela u odnosu na 2019. godinu smanjen za 6,15 odsto, navodi se u objavi Kosovske policije na Fejsbuk stranici.

"Prema tome, krivična dela, za ovaj vremenski period su se smanjila sa 24.631 na 23.114. Policija je uhapsila 9.715 osumnjičenih, odnosno 12.71 odsto više nego prošle godine, dok je broj poslatih lica na služenje kazne 3.870, odnosno 9.87 odsto veći u istom periodu prošle godine", ističe se u objavi.

Kosovska policija, uprkos smanjenju stope kriminala i dalje je posvećena rešavanju slučajeva, identifikovanju osmunjičenih, a sve u cilju obezbeđjivanja sigurnosti i mirnog okruženja za sve.Ostale vesti

Osmani u Pragu na prvom samitu Evropske političke zajednice
"Na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fiale, predsednica Vjosa Osmani otputovala je u Prag gde će predstavljati Kosovo na prvom samitu Evropske političke zajednice", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 05.10.2022
Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća povratnika iz Osojana
"U Osojanu je obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji. On je danas, po povratku zatekao razvaljena ulazna vrata i premetačinu po kući iz koje su mu nestali brojni kućni aparati", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
  • 05.10.2022
Tribina o goranskom jeziku
U petak 7. oktobra u Domu kulture "Gračanica" održaće se tribina pod nazivom „Jezik izolovanih sredina goranske zajednice (odstupanja od standarda, uticaj albanskog i strah od upotrebe maternjeg jezika)“.
  • 05.10.2022
’’Venčeva škola folklora’’ u Gračanici i Lapljem Selu

Ansambl "Venac", nakon dve godine pauze usled pandemije kovida-19, ovog meseca je ponovo obnovio svoj rad sa decom kroz edukativni projekat "Venčeva škola folklora".

  • 05.10.2022
Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022
Pozorište „Janićije Popović“: Audicija za predstavu „Gospođa ministarka“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija glume Doma kulture „Gračanica“, organizuje audiciju za predstavu „Gospođa ministarka“.
  • 04.10.2022