KP: Uhapšeni su tretirani po propisanim standardima

Policija Kosova je u saradnji sa Policijskim Inspektoratom, a po naredbi Osnovnog suda u Prištini i predvođena od strane Specijalnog tužilaštva Kosovo, implementirala naredbu o pretresu na nekoliko odvojenih lokacija na celokupnoj teritoriji Kosovo, navodi se u saopštenju.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija( Foto KP)

Cilj ove operacije jeste bio borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, sprovođenje racije i hapšenje određenog broja policijskih službenika, ističe se u saopštenju.

Policija Kosova navodi da su sve uhapšene osobe tretirane u „skladu sa pravno propisanim standardima i procedurama, poštojući njihova prava i slobode kao što je zagarantovano zakonom“.

„Ovaj policijski plan je počeo da se implementira kao što je i planirano na teritoriji svih regiona, što je uglavnom proteklo bez incidenata, osim u regionu Zubin Potok, gde su u mestu zvanom “Klisura” nepoznate osobe postavile barikade na putu u obliku stabala, zapaljene vatre i teških vozila, kamiona“, dodaje se u saopštenju.

Kako se ističe u saopštenju „Specijalna jedinica kosovske policije se u oblasti  Klisura u regionu Zubin Potok suočila sa naoružanim otporom pruženim od strane osumnjičenih lica, gde su zbog razmene vatre povređena dva policijska službenika, jedan od njih teže i jedan sa lakšim telesnim povredama, a povređeno je i nekoliko policiskih službenika tokom njihove akcije razbijanja barikada koje su bile postavljene od strane građana“.

Većina osumnjičenih lica bila su nasilna tokom hapšenja i policija je morala da upotrebi neophodnu i proporcionalnu silu kako bi osumnjičena lica stavila pod kontrolu, dodaje se u saopštenju.

Tokom uklanjanja barikada nekoliko osoba izašlo na ulice kako bi sprečilo policiju u izvršenju svojih dužnosti, „a nekoliko puta je primećeno i  „Toyota“ vozilo bele boje sa UN oznakama i vozačkim tablicama, koje se kretalo zajedno sa osumnjičenim licima na nekoliko lokacija“, naglašava se u saopštenju.

U saopštenju se zaključuje da je „u skladu sa policijskim dužnostima i procedurama, nakon svakog sprovođenja operativnog plana Policija Kosova vrši postoperativne procene, vezano za uopšteno sprovođenje operacija. Pošto je ovo istraga koja je još uvek u toku, Policija Kosova je po službenoj dužnosti ograničena u pružanju detaljnijih informacija u ovom trenutku“.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane