Vesti
Saopštenja

KP: Uhapšeni su tretirani po propisanim standardima

Policija Kosova je u saradnji sa Policijskim Inspektoratom, a po naredbi Osnovnog suda u Prištini i predvođena od strane Specijalnog tužilaštva Kosovo, implementirala naredbu o pretresu na nekoliko odvojenih lokacija na celokupnoj teritoriji Kosovo, navodi se u saopštenju.
KP: Uhapšeni su tretirani po propisanim standardima
Ilustracija( Foto KP)

Cilj ove operacije jeste bio borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, sprovođenje racije i hapšenje određenog broja policijskih službenika, ističe se u saopštenju.

Policija Kosova navodi da su sve uhapšene osobe tretirane u „skladu sa pravno propisanim standardima i procedurama, poštojući njihova prava i slobode kao što je zagarantovano zakonom“.

„Ovaj policijski plan je počeo da se implementira kao što je i planirano na teritoriji svih regiona, što je uglavnom proteklo bez incidenata, osim u regionu Zubin Potok, gde su u mestu zvanom “Klisura” nepoznate osobe postavile barikade na putu u obliku stabala, zapaljene vatre i teških vozila, kamiona“, dodaje se u saopštenju.

Kako se ističe u saopštenju „Specijalna jedinica kosovske policije se u oblasti  Klisura u regionu Zubin Potok suočila sa naoružanim otporom pruženim od strane osumnjičenih lica, gde su zbog razmene vatre povređena dva policijska službenika, jedan od njih teže i jedan sa lakšim telesnim povredama, a povređeno je i nekoliko policiskih službenika tokom njihove akcije razbijanja barikada koje su bile postavljene od strane građana“.

Većina osumnjičenih lica bila su nasilna tokom hapšenja i policija je morala da upotrebi neophodnu i proporcionalnu silu kako bi osumnjičena lica stavila pod kontrolu, dodaje se u saopštenju.

Tokom uklanjanja barikada nekoliko osoba izašlo na ulice kako bi sprečilo policiju u izvršenju svojih dužnosti, „a nekoliko puta je primećeno i  „Toyota“ vozilo bele boje sa UN oznakama i vozačkim tablicama, koje se kretalo zajedno sa osumnjičenim licima na nekoliko lokacija“, naglašava se u saopštenju.

U saopštenju se zaključuje da je „u skladu sa policijskim dužnostima i procedurama, nakon svakog sprovođenja operativnog plana Policija Kosova vrši postoperativne procene, vezano za uopšteno sprovođenje operacija. Pošto je ovo istraga koja je još uvek u toku, Policija Kosova je po službenoj dužnosti ograničena u pružanju detaljnijih informacija u ovom trenutku“.Ostale vesti

Popović obišao radove na OŠ „Miladin Mitić“
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je radove na renoviranju i adaptaciji OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu. Prva od tri faze je završena, a direktor škole Ljubiša Karadžić ističe da je ovo najkvalitetnije ulaganje u poslednjih skoro šest godina.
  • 26.10.2020
Petković sa Bratuom o dijalogu i situaciji na Kosovu
„Neispunjavanje obaveze formiranja Zajednice srpskih opština velika je prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 26.10.2020
Veliki broj kazni zbog nepoštovanja antikovid mera
Kosovska policija izrekla je u poslednja 24 sata 894 kazne zbog nepoštovanja zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 26.10.2020
OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020