Vesti
Saopštenja

KP: Put Čabra-Zubin Potok blokiran usled odrona, apel na opreznost tokom vožnje

Put Čabra-Zubin Potok blokiran je usled urušavanja stena i zemlje, klizišta ima i u više mesta u opštini Zubin Potok, angažovana su preduzeća za čišćenje i uklanjanje prepreka, saopštila je Kosovska policija. Na građane apeluju da budu posebno oprezni tokom upravljanja vozilima.

KP: Put Čabra-Zubin Potok blokiran usled odrona, apel na opreznost tokom vožnje
Blokiran put (Foto Kosovska policija)

U vezi sa poplavama na Kosovu oglasila se Kosovska policija, potvrđujući da je usled padavina došlo do odrona zemlje i kamenja na putevima, kao i do poplavljivanja domaćinstava. O detaljima situacije na severu Kosova navode:

"U Bošnjačkoj mahali voda je prodrla u nekoliko kuća, na magistralnom putu Mitrovica-Brnjak ima klizišta, kao i na putu u selu Zubče, te na ulazu u selo Varage, dok je put Čabra-Zubin Potok i dalje blokiran zbog urušavanja stena i zemlje. Na putevima gde ima klizišta angažovana su i preduzeća za čišćenje i uklanjanje prepreka sa kolovoza" - navode iz policije.

Usled padavina došlo je do povećanog nivoa vode i u delu Đakovice, u regionu Podujeva, Istoka, južne Mitrocie, Srbice - navode.

Dodaju da su u oblastima gde postoji potencijal za poplave pojačali patrole i proveravali situaciju, da su se angažovali zajedno sa vatrogascima i opštinskim jedinicama za vanredne situacije, te da su angažovani na povećanju mera bezbednosti saobraćaja i preusmeravanja saobraćaja na onim putevima koji su u blokadi ili gde se saobraćaj odvija otežano.

 Ostale vesti

KP ponovo poziva manjinske zajednice da se prijave na konkurs

Kosovska policija uputila je još jedan pozivi članovima manjinskih zajednica da se prijave na konkurs i postanu deo te službe.

  • 29.01.2023
Dodeljena oprema Dečanskoj vinici i manastiru Zočište
Dečanska vinica i manastir Zočište dobili su opremu za razvoj ekonomije od strane Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 28.01.2023
Osmani: Kriminalnim bandama Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo
Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa delegacijomm Grupe prijateljstva Austrija-Kosovo, koju je predvodio evropski poslanik Lukas Mandl, a u kojoj su bili visoki austrijski zvaničnici i privrednici. Tom prilikom razgovarano je i o procesu dijaloga, a Osmanijeva je kazala da "Srbija upotrebom kriminalnih grupa na severu pokušava da destabilizuje Kosovo".
  • 27.01.2023
Srpska lista najavljuje žalbu na odluku o eksproprijaciji zemljišta na severu

Predstavnici Srpske liste Zoran Todić i Igor Simić održali su danas sastanak sa vlasnicima parcela, njihovim naslednicima i predstavnicima naselja Lešak, zaseoka Zaselje, sela Mekiniće i sela Dren u opštini Leposavić kojima, kako navode, režim Aljbina Kurtija nastoji da otme zemlju ukupne površine više od 83 hektara "pravnim nasiljem, kršeći sopstvene zakonske regulative, bez ikakvog prethodnog obaveštenja i konsultacija sa vlasnicima parcela, lokalnom samoupravom i legitimnim predstavnicima srpskog naroda".

  • 27.01.2023
Izložba „Manastir Gračanica na starim razglednicama i fotografijama“

Arhiv Kosova i Metohije i Dom kulture „Gračanica“ organizuju izložbu „Manastir Gračanica na starim razglednicama i fotografijama“. Postavka se sastoji od 56 različitih, većinom neobjavljivanih razglednica i fotografija, koje su nastajale od kraja 19. do druge polovine 20. veka. Svečano otvaranje je u ponedeljak 30. januara 2023. godine od 19 časova u Galeriji Doma kulture.

  • 27.01.2023
Osmani odlikovala komandanta Nacionalne garde Ajova
Predsednica Kosovo Vjosa Osmani sastala se sa delegacijom Sjedinjenih Američkih Država, koju je predvodio general-major Benjamin J. Korel, komandant Nacionalne garde Ajove, američki ambasador Đefri Hovenier i drugi visoki zvaničnici odbrane, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 26.01.2023