Vesti
Saopštenja

KP: Pretnja oružjem u Preocu, krađa u Gračanici

Kosovska policija saopštila je da je tokom jučerašnjeg dana u Preocu uhapšen muškarac zbog pretnje oružjem. U Gračanici je zabeležen slučaj krađe automobila.
KP: Pretnja oružjem u Preocu, krađa u Gračanici
Gračanica (Foto arhiva Kim)

Policija Kosova u svom izveštaju navodi da je u Preocu uhapšen mušakarac osumnjičen da je pretio oružjem drugom licu, muškarcu sa Kosova. Policija je od osumnjičenog zaplenila oružje.

Nalogom tužioca osumnjičenom je određeno zadržavanje.

Takođe, tokom jučerašnjeg dana u Gračanici muškarac sa Kosova prijavio je da su mu nepoznata lica ukrala vozilo marke "Ševrolet Orlando" sa KS tablicama. Slučaj je pod istragom.

Tokom policijske akcije u Južnoj Mitrovici koju je juče sprovela Direkcija za istragu trgovine narkoticima Severna Mitrovica, u saradnji sa drugim jedinicama, izvršen je pretres nekoliko kuća i pratećih objekata na četiri lokacije.

"Uhapšena su četiri muškarca sa prebivalištem na Kosovu, a zaplenjeno je 1 kg i 892 grama kokaina, jedan pištolj CZ sa 8 metaka kalibra 7.65 mm, jedan pištolj sa 9 metaka, dve digitalne vage, jedan mlin Grinder, jedna metalna šipka, dva laptopa i 4 mobilna telefona, 40 evra i 1000 forinta Madjarske i pošiljke Western Union", navodi se izveštaju.

Odlukom tužioca, trojica osumnjičenih su poslata u pritvor, a jedan je pušten u redovnom postupku.

Kosovska policija izrekla je tokom jučerašnjeg dana 794 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakon o borbi protiv koronavirusa.

U istom periodu, dogodile su se 33 saobraćane nezgode u kojima je povređeno 18 osoba. Zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa izrečeno je 1.049 novčanih kazni.

Takođe, uhapšeno je 29 lica, a 19 su pritvorena.Ostale vesti

Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021
Puls javnosti: Građani nezadovoljni podrškom opština tokom pandemije
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu je objavio analizu pulsa javnosti „Interakcija ljudi i opština u vreme krize: Studija slučaja kovid-19“. Anketa, koja je sprovedena u pet opština: Kosovo Polje, Podujevo, Prizren, Orahovac i Zvečan, naglašava izazove sa kojima su se građani suočili tokom pandemije.
  • 23.11.2021
Petru Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti u Prištini zabranile su danas da poseti Kosovo i prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani u sredu, 24. novembra, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 23.11.2021
Odbijena žalba Dake, jer nije koristila pravna sredstva
Ombudsman je odbio žalbu bivše predsednice Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dake na odluku predsednice Vjose Osmani da joj prekine mandat na mestu predsednice te pozicije, jer nije pružila dokaze da je koristila pravna sredstva protiv odluke predsednice Kosova.
  • 18.11.2021