Vesti
Saopštenja

KP ponovo poziva manjinske zajednice da se prijave na konkurs

Kosovska policija uputila je još jedan pozivi članovima manjinskih zajednica da se prijave na konkurs i postanu deo te službe.

KP ponovo poziva manjinske zajednice da se prijave na konkurs
Policija Kosova (Foto Profimedia)

Kosovska policija je pokrenula kampanju koja ima za cilj podizanje svesti građana o važnosti rada te službe u korist svih ljudi. Konkurs za prijem policijskih službenika produžen je do 10. februara.

Policija Kosova je objavila konkurs za prijem službenika za sve manjinske zajednice, odnosno Srbe, Bošnjake, Turke, Gorance, Rome, Aškalije, Egipćane, ali i za Hrvate, Crnogorce i Makedonce.

Potrebno je da kandidati ispunjavaju sledeće kriterijume:

-da su kosovski državljani;

-da imaju između 18 i 30 godina;

-da imaju završeno srednje obrazovanje;

-da su u dobrom fizičkom, psihičkom i emocionalnom stanju;
-da nisu osuđivani

-da nemaju tetovaže na vidljivom mestu;

-da imaju visok integritet i etničke vrednosti.

Kampanju su podržali predstavnici brojnih međunarodnih zajednica na Kosovu, među kojima su ambasada SAD u Prištini, OEBS, EULEX i drugi.

Podsetimo, Srbi na severu izašli su početkom novembra prošle godine iz svih kosovskih institucija, uključujući i policiju.Ostale vesti

Pomoć za sanaciju kuća u Kosovskom Pomoravlju
Кancelarija za Кosovo i Metohiju je dodelila je novčana sredstva za sanaciju i dogradnju tri porodične kuće na teritoriji opštine Vitina i time pomogla stambeno zbrinjavanje višečlane porodice koje žive u otežanim uslovima.
  • 21.03.2023
Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Hovenijerom
Predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić razgovarali su sa ambasadorom SAD u Prištini, Džefrijem Hovenijerom o predstojećim vanrednim lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova, kao i ispunjavanju zahteva zbog kojih su napustili kosovske institucije, saopšteno je iz ove partije. 
  • 20.03.2023
Gračanica: Tribina o pokajanju, predavač otac Sava Janjić

Eparhija raško-prizrenska i Dom kulture „Gračanica“ povodom vaskršnjeg posta sutra, u utorak 21. marta, s početkom u 19 časova organizuju duhovnu tribinu „Pokajanje kao promena uma i načina života“. Na tribini će govoriti arhimandrit Sava Janjić, iguman Manastira Visoki Dečani.

  • 20.03.2023
Kancelarija za KiM: Na meti lopova još tri srpske kuće
Dve srpske kuće u selu Batuse večeras su se našle na meti lopova, dok je sinoć obijena kuća porodice Mitić u Lapljem selu i iz nje odnet vredan nakit i laptopovi, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 19.03.2023
Kurti sa Eskobarom: Delegacija Kosova putuje u Ohrid sa dobrom voljom, namerama i verom

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se sa specijalnim izaslanikom Sedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom dan pred sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou u Orhidu. Dvojica sagovornika razgovarala su o susretu u Severnoj Makedoniji, evropskom predlogu, pripremama i očekivanjima od sastanka, saopšteno je medijima iz kosovske vlade. 

  • 17.03.2023
Osmani imenovala tužioce sa početnim mandatom

Na predlog Tužilačkog saveta Kosova predsednica Vjosa Osmani imenovala je danas 21 tužioca sa početnim mandatom na tri godine, dok će isti biti sistematizovani u osnovnim tužilaštvima, saopšteno je medijima.

  • 17.03.2023