Vesti
Saopštenja

KP: Pomažemo gradonačelnicima severnih opština da ostvare pravo na rad

"Kosovska policija po službenoj dužnosti pomaže gradonačelncima i zvaničnicima severnih opština Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, da ostvare pravo na rad u objektima", saopšteno je iz generalne direkcije kosovske policije nakon okupljanja građana ispred ovih opština.

KP: Pomažemo gradonačelnicima severnih opština da ostvare pravo na rad
Pripadnici kosovske policije u Zvečanu (Foto Radio Mitrovica sever)

Kako su naveli, policija Kosova u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima preuzima sve radnje "obezbeđivanja i održavanju reda i javne bezbednosti, kao i preuzimanju mera u cilj sprečavanja svih kriminalnih radnji koje se dešavaju u zemlji".

Podsetimo, danas oko podneva građani su se okupili ispred opština Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, kako je za Radio Kim rekao direktor RTV Mir iz Leposavića Nenad Radosavljević neko iz bivših struktura vlasti je pozvao građane da "blokiraju ulaz" kako nova struktura na čelu sa gradonačelnikom Albancem ne bi ušla u zgradu.

Sirene su se oglasile u Severnoj Mitrovici, Leposaviću i Zubinom Potoku. Ostale vesti

Komandant KFOR-a obišao ranjene vojnike italijanskog kontingenta
Komandant misije NATO-KFOR, general-major Anđelo Mikele Ristuća, posetio je italijanske vojnike ranjene u sukobima u Zvečanu.
  • 01.06.2023
SL: Odluka o pritvoru Srbima dodatni motiv za nastavak mirnih protesta

Srpska lista saopštila je da najoštrije osuđuju "nelegalnu i neosnovanu odluku Кurtijevog suda kojom se našim nevinim sugrađanima (Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću) određuje pritvor bez ikakvih dokaza o krivici".

  • 31.05.2023
Petković: Pritvor Petroviću i Obrenoviću nastavak ogoljenog nasilja
"Izricanje jednomesečnog pritvora Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću, koje je КFOR nasumično i neosnovano zadržao, a potom i predao Кurtijevoj policiji, nastavak je ogoljenog nasilja prištinskog režima nad Srbima na Кosovu i Metohiji", naveo je u saopštenju za javnost direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković.
  • 31.05.2023
Novinari koji izveštavaju sa severa Kosova: Podrška Peroviću, omogućiti nesmetan rad
Grupa novinara redakcija na srpskom jeziku koji poslednjih dana izveštavaju iz Zvečana osudila je napade na Mladena Perovića, vlasnika kafića „Golden skaj“ koji dolaze sa društvenih mreža, a u kojima se ovaj mladić naziva izdajnikom i saopštenjem se obratila javnosti.
  • 31.05.2023
Policija: Situacija krhka, ali mirna
Bezbednosna situacija na severu Kosova danas je bila krhka, ali uglavnom mirna, saopštavaju iz Kosovske policije.
  • 30.05.2023
Bratstvo Visokih Dečana: Molimo se za brzi oporavak svih povređenih
Žalosni nasilni incidenti tokom nedavnih protesta na severu Kosova ne bi trebalo da utiču na istorijski čvrste odnose srpskog i italijanskog naroda. Oštro osuđujemo sve oblike nasilja i pozivamo na mir i dijalog. Uznosimo naše molitve za brzi oporavak svih povređenih, saopštilo je bratstvo manastira Visoki Dečani.
  • 30.05.2023