Vesti
Saopštenja

KP: Nije upotrebljen suzavac protiv demonstranata

Kosovska policija (KP) demantuje tekstove objavljene na pojedinim portalima u kojima se navodi da su policajci navodno koristili suzavac protiv demonstranata. U saopštenju dostavljenom medijima se ističe "da ni u kom slučaju, ni pod kojim okolnostima nije upotrebljen suzavac", ali da se sumnja da su tu vrstu gasa koristile osobe unutar mase demonstranata.
KP: Nije upotrebljen suzavac protiv demonstranata
Kosovska policija ispred Skupštine Kosova (Foto Ekonomia online)

Kako je saopšteno, oko 10 časova ispred Skupštine Kosova je počeo protest veterana Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), bez obaveštavanja policije, koji su se okupili izraze nezadovoljstvo i da se usprotive neuključivanju boračkih kategorija u povećanje minimalne zarade.

"Kosovska policija se o službenoj dužnosti pobrinula za protest, zaštitu javnog reda i mira, kao i obezbeđenje demonstranata i zvaničnih objekata", navedeno je.

"Dok je protest trajao, neki od demonstranata su pokušali nasilno da prodru i oštete vrata parlamenta, da uđu, prilikom čega su koristili razne vrste gasa prema službenicima KP. Na osnovu dosadašnjih informacija, kao posledica napada, dva policijska službenika su zadobila povrede različite prirode.

Takođe, jedan građanin je zatražio lekarsku pomoć, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U Donjoj Gušterici se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Кosovo.

  • 03.07.2022
Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022