Vesti
Saopštenja

KP: Nasilje u porodici u Čaglavici, saobraćajna nezgoda u Badovcu

Kosovska policija saopštila je da je tokom jučerašnjeg dana u Čaglavici uhapšen muškarac zbog nasilja u porodici. U Badovcu se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je povređeno sedam lica.

KP: Nasilje u porodici u Čaglavici, saobraćajna nezgoda u Badovcu
Gračanica (Foto arhiva Kim)

Policija Kosova u svom izveštaju navodi da je tokom jučerašnjeg dana uhapšen osumnjičeni muškarac sa Kosova nakon što je zbog nesporazuma, verbalno pretio svom bratu, takođe muškarcu sa Kosova. Po nalogu tužioca nakon saslušanja osumnjičenom je određeno zadržavanje.

Takođe, tokom jučerašnjeg dana dogodila se saobraćajna nezgoda između dva putnička vozila u Badovcu, a osim materijalne štete, telesne povrede pretrpelo je 7 lica. Po nalogu tužioca slučaj se nastavlja po redovnoj proceduri.

Kosovska policija izrekla je 456 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

U istom peridou, dogodilo se 68 saobraćajnih nezgoda u kojima su povređene 32 osobe. Zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa izrečeno je 837 novčanih kazni.

Takođe, uhapšeno je 24 lica, a 16 su pritvorena.Ostale vesti

Kvinta: Obezbediti transparentan izborni proces bez političkog uplitanja
Centralna izborna komisija mora osigurati da izborni proces bude transparentan i bez političkog uplitanja, saopšteno je nakon sastanka ambasadora zemalja Kvinte sa predsedavajućom CIK-a Valjdetom Dakom.
  • 25.01.2021
EU pokrenula projekat za reformu pravosudnog sistema na Kosovu
Šef Kancelarije EU na Kosovu, Tomaš Sunjok pokrenuo je Program Evropske unije na Kosovu za pravosudni sektor. Projekat će se realizovati do januara 2024. godine i ima budžet od 7 miliona evra. Kako se navodi, EU trenutno ulaže oko 50 miliona evra od sredstava iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć u vladavinu prava na Kosovu.
  • 25.01.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.

  • 22.01.2021
Petković sa Gujonom o zalaganju za bolji život Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa osnivačem humanitarne organizacije „Solidarnost za Кosovo“ Arnoom Gujonom.
  • 22.01.2021
OG: Fondacija
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je danas predstavnike Fondacije „Delije“  koji će tradicionalno i ove godine najmlađima sa teritorije ove loklane samouprave podeliti paketiće kao i laptopove, tablet računare i telefone kao i novac za 16 mališana iz socijalno ugroženih porodica, navodi se u saopštenju.
  • 22.01.2021
Petković sa ambasadorom Italije u Srbiji o Kosovu i položaju Srba
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je se sa ambasadorom Italije u Republici Srbiji Кarlom Lo Кašom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, položaju srpskog naroda, navodi se u saopštenju.
  • 21.01.2021