Vesti
Saopštenja

KP: Nasilje u porodici u Čaglavici, saobraćajna nezgoda u Badovcu

Kosovska policija saopštila je da je tokom jučerašnjeg dana u Čaglavici uhapšen muškarac zbog nasilja u porodici. U Badovcu se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je povređeno sedam lica.

KP: Nasilje u porodici u Čaglavici, saobraćajna nezgoda u Badovcu
Gračanica (Foto arhiva Kim)

Policija Kosova u svom izveštaju navodi da je tokom jučerašnjeg dana uhapšen osumnjičeni muškarac sa Kosova nakon što je zbog nesporazuma, verbalno pretio svom bratu, takođe muškarcu sa Kosova. Po nalogu tužioca nakon saslušanja osumnjičenom je određeno zadržavanje.

Takođe, tokom jučerašnjeg dana dogodila se saobraćajna nezgoda između dva putnička vozila u Badovcu, a osim materijalne štete, telesne povrede pretrpelo je 7 lica. Po nalogu tužioca slučaj se nastavlja po redovnoj proceduri.

Kosovska policija izrekla je 456 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

U istom peridou, dogodilo se 68 saobraćajnih nezgoda u kojima su povređene 32 osobe. Zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa izrečeno je 837 novčanih kazni.

Takođe, uhapšeno je 24 lica, a 16 su pritvorena.Ostale vesti

Vjosa Osmani otputovala u Njujork
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je otputovala u Njujork u pratnji ministarke spoljnih poslova Donike Gervale, gde će na marginama 76. sesije Skupštine Ujedinjenih nacija imati niz sastanaka sa delegacijama nekoliko država učesnica, predsednicima, premijerima i ministrima spoljnih poslova.
  • 19.09.2021
Petković sa ambasadorom Belgije o Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je  sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji Kunradom Adamom, koga je upoznao sa položajem srpskog naroda na Kosovu i tokom dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 16.09.2021
Grupa izbeglica iz Avganistana otputovala za Veliku Britaniju
Britanska ambasada u Prištini saopštila je da je grupa od 117 evakuisanih građana Avganistana povezanih sa Nato-om napustila Kosovo i otputovala za Veliku Britaniju. 
  • 16.09.2021
Petković sa Lo Kašom i Harčenkom o dijalogu i političkoj situaciji na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorima Italije i  Ruske Fedracije u Republici Srbiji Karlom Lo Kašom i Aleksandrom Bocan Harčenkom o poslednjoj rundi razgovora Beograda i Prištine, održanoj nedavno u Briselu i o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

  • 14.09.2021
YIHR: Građani moraju znati sadržaj dogovora o otvaranju tajnih arhiva
Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija (YIHR Srbija) i Inicijativa mladih za ljudska prava Kosovo (YIHR Kosovo) zahtevaju od pregovaračkih timova Beograda i Prištine da što pre objave dokument na srpskom i albanskom jeziku o razmeni, odnosno otvaranju tajnih arhiva kako bi javnost, a pre svega porodice nestalih bile upoznate sa daljim koracima u potrazi za nestalim osobama.
  • 13.09.2021
Kosovski zvaničnici odali počast žrtvama 11. septembra
Predsednica Kosova Vjosa Osmani, predsednik Skupštine Gljauk Konjufca i premijer Kosova Aljbin Kurti su, zajedno sa zamenikom američkog ambasadora Nikolasom Đakobom, odali počast i položili venac kod spomen ploče „Kosovo se seća“, povodom 20. godišnjice terorističkih napada na SAD, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 11.09.2021