Vesti
Saopštenja

Kozarev primio grupu mladih Srba i Albanaca

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev primio je grupu od 20 mladih Srba i Albanaca iz centralne Srbije i Kosova, koji u okviru programa "Prošlost se nastavlja", borave u Beogradu od 30. maja do 2. juna.
Kozarev primio grupu mladih Srba i Albanaca
Dušan Kozarev sa mladim Srbima i Albancima (Foto Kancelarija za KiM)

Kako se navodi u saopštenju, Kozarev je izrazio zadovoljstvo namerom ovih mladih ljudi koji žele da uče o prošlosti, ali i saznaju više o aktuelnim odnosima Beograda i Prištine, kao i perspektivi suživota Srba i Albanaca na ovim prostorima.

Kozarev je istakao važnost očuvanja mira i stabilnosti u regionu, kao i održivog napretka, posebno u ekonomskoj sferi.

Osvrnuvši se na učestale napade na Srbe, koji su se u poslednjih nekoliko dana desili na KiM, Dušan Kozarev je naglasio da je od izuzetnog značaja da se "na našim prostorima obezbedi dosledna zaštita ljudskih prava, u skladu sa najsavremenijim evropskim i svetskim standardima".

"Pozitivan primer je održavanje festivala ’Mirdita-Dobar dan’, u tradicionalno otvorenom i slobodnom Beogradu, nasuprot aktuelnoj situaciji na Kosmetu, gde su se u poslednjih nekoliko dana desili nedopustivi napadi na Srbe, čak i na žene i decu", rekao je Kozarev, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Na sastanku je postignuta saglasnost o potrebi za većom saradnjom mladih Srba i Albanaca na realizaciji zajedničkih višenacionalnih studentskih projekata, u cilju jačanja međusobnog poverenja, koji će voditi Balkan ka boljoj budućnosti.Ostale vesti

SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020
Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020