Vesti
Saopštenja

Kozarev: Nacionalni ponos se ne gradi slavljenjem zločinaca

Bajram Gecaj je stajući u odbranu Ramuša Haradinaja još jednom potvrdio koliko je dubok jaz koji postoji između albanske političke elite i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, smatra Dušan Kozarev.
Kozarev: Nacionalni ponos se ne gradi slavljenjem zločinaca
Dušan Kozarev (Foto kim.gov.rs)

"Ni on ni druge njegove albanske kolege iz privremenih institucija samouprave u Prištini ne mogu očekivati da ih srpski narod na Kosovu i Metohiji doživi kao dobronamerne ljude dok god budu branili osobe za koje postoji osnovana sumnja da su počinili stravične zločine nad pripadnicima našeg naroda", kazao je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev odgovarajući na otvoreno pismo koje je Gecaj uputio srpskom premijeru.

Kozarev ističe da se nacionalni ponos, koji albanski narod treba da neguje kao i svaki drugi, ne gradi slavljenjem zločina i zločinaca.

"To bi gospodin Gecaj i njegove kolege morali da imaju na umu ukoliko uopšte žele da se nazovu nacionalnim vođama".

"Umesto što se junači pišući otvorena pisma predsedniku Vlade Srbije, koji nikada i ne odgovara na besmislene uvrede beznačajnih individua, gospodin Gecaj bi trebalo da pokaže pravu hrabrost tako što će osuditi zločine, koje su Haradinaj i teroristi pod njegovom komandom nesumnjivo počinili", ističe Kozarev i dodaje da se na taj način gradi međunacionalno poverenje i iskazuje pijetet prema žrtvama.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020