Vesti
Saopštenja

Kostić sa italijanskim karabinjerima

Gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić sastao se danas sa italijanskim karabinjerima, koji su ovu posetu lokalnoj samoupravi iskoristili kako bi poklonili klima uređaje bolnici "Simonida".
Kostić sa italijanskim karabinjerima
Sastanak Kostića i italijanskih karabinjera (Foto OG)

U saopštenju dostavljenom medijima piše da su u prisustvu komandanta Paola Koleta, doktora Deagana Perića i direktora Odeljenja za zdravstvo opštine Gračanica Aleksandra Popovića, postavljeni klima uređaji na hiruškom i ginekološkom odeljenju bolnice "Simonida".

Gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić zahvalio je karabinjerima na poklonima i ovo prilikom sa komandantom razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji.

„Izuzetno smo zahvalni karabinjerima, ali i italijanskom Kforu i organizacijama koji u velikoj meri pomažu romsku zajednicu. Upravo smo završili veliki projekat, a u pripremi je realizacija još nekih“, kazao je Kostić.

On je istakao da građani opštine Gračanica imaju visok stepen poverenja u italijanske karabinjere.

„Vaša vidljivost puno znači, s obzirom da nismo zadovoljni radom lokalne policijske stanice, zbog čega su odbornici lokalne Skupšine zatražili pokretanje procedure za smenu komandira u Gračanici“, istakao je Kostić i naveo da je do nezadovoljstva radom policije došlo zbog velikog broja nerešenih slučajeva krađa i drugih incidenata.

Komandant italijanskih karabinjera Paolo Koleta kazao je da će o ovom problemu razgovarati sa direktorom Policije Kosova Špendom Madžunijem.

„Preneću i komandantu Kfora i od njega zahtevati veću vidljivost vojnika, s obzirom da smo mi nadležni za region Kosovske Mitrovice“, rekao je Koleta.Ostale vesti

Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021
Osmani sa koordinatorkom za razvoj UN o važnosti nabavke vakcina
V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN Urlike Ričardson, jedna od tema bila je i važnosti što skorijeg obezbeđivanja vakcina protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 22.02.2021
Kancelarija za KiM: Video nadzor za škole u srpskim sredinama

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pokrenula je aktivnosti da sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove u srpskim sredinama na Kosovu budu pokrivene video nadzorom, navodi se u saopštenju Kancelarije dostavljenom medijima.

  • 22.02.2021