Vesti
Saopštenja

Kostić sa italijanskim karabinjerima

Gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić sastao se danas sa italijanskim karabinjerima, koji su ovu posetu lokalnoj samoupravi iskoristili kako bi poklonili klima uređaje bolnici "Simonida".
Kostić sa italijanskim karabinjerima
Sastanak Kostića i italijanskih karabinjera (Foto OG)

U saopštenju dostavljenom medijima piše da su u prisustvu komandanta Paola Koleta, doktora Deagana Perića i direktora Odeljenja za zdravstvo opštine Gračanica Aleksandra Popovića, postavljeni klima uređaji na hiruškom i ginekološkom odeljenju bolnice "Simonida".

Gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić zahvalio je karabinjerima na poklonima i ovo prilikom sa komandantom razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji.

„Izuzetno smo zahvalni karabinjerima, ali i italijanskom Kforu i organizacijama koji u velikoj meri pomažu romsku zajednicu. Upravo smo završili veliki projekat, a u pripremi je realizacija još nekih“, kazao je Kostić.

On je istakao da građani opštine Gračanica imaju visok stepen poverenja u italijanske karabinjere.

„Vaša vidljivost puno znači, s obzirom da nismo zadovoljni radom lokalne policijske stanice, zbog čega su odbornici lokalne Skupšine zatražili pokretanje procedure za smenu komandira u Gračanici“, istakao je Kostić i naveo da je do nezadovoljstva radom policije došlo zbog velikog broja nerešenih slučajeva krađa i drugih incidenata.

Komandant italijanskih karabinjera Paolo Koleta kazao je da će o ovom problemu razgovarati sa direktorom Policije Kosova Špendom Madžunijem.

„Preneću i komandantu Kfora i od njega zahtevati veću vidljivost vojnika, s obzirom da smo mi nadležni za region Kosovske Mitrovice“, rekao je Koleta.Ostale vesti

Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020