Vesti
Saopštenja

Kostić čestitao Svetski dan slobode štampe

Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić čestitao je novinarima Svetski dan slobode štampe.
Kostić čestitao Svetski dan slobode štampe
Vladeta Kostić (Foto Kim)

Istakao je da je obezbeđivanje elementarne lične bezbednosti novinara i kažnjavanje onih koji tu bezbednost ugrožavaju od posebne važnosti.

„Smatram da je neophodno obezbediti nezavisni rad novinara, oslobođen svakog pritiska.  Još jednom upućujem najiskrenije čestitke i nadam se da ćemo u narednom periodu zajedničkim snagama obezbediti bolji položaj novinara, ali i slobodu izražavanja kao i pravo na nezavisno informisanje jer je to u interesu svih nas“, navodi se u čestitki gradonačelnika Gračanice.

U pismu se navodi, da je Opština Gračanica posebno ponosna na priznanje „Beli božur“  koje su ovoj instituciji uručili predstavnici Društva novinara Kosova i Metohije kao nagradu za najbolju saradnju sa medijima tokom prošle godine.Ostale vesti

Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021