Kostić čestitao Svetski dan slobode štampe

Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić čestitao je novinarima Svetski dan slobode štampe.

Podeli ovaj članak sa:
 • Vladeta Kostić (Foto Kim)

Istakao je da je obezbeđivanje elementarne lične bezbednosti novinara i kažnjavanje onih koji tu bezbednost ugrožavaju od posebne važnosti.

„Smatram da je neophodno obezbediti nezavisni rad novinara, oslobođen svakog pritiska.  Još jednom upućujem najiskrenije čestitke i nadam se da ćemo u narednom periodu zajedničkim snagama obezbediti bolji položaj novinara, ali i slobodu izražavanja kao i pravo na nezavisno informisanje jer je to u interesu svih nas“, navodi se u čestitki gradonačelnika Gračanice.

U pismu se navodi, da je Opština Gračanica posebno ponosna na priznanje „Beli božur“  koje su ovoj instituciji uručili predstavnici Društva novinara Kosova i Metohije kao nagradu za najbolju saradnju sa medijima tokom prošle godine.

Ostale vesti

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

 • Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  U saopštenju MPRRŠ ističe se da će sastanak ministara poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope biti održan od 11. do 13. novembra u Prištini. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestovaće na tom sastanku.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane