Vesti
Saopštenja

Kostić čestitao Svetski dan slobode štampe

Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić čestitao je novinarima Svetski dan slobode štampe.
Kostić čestitao Svetski dan slobode štampe
Vladeta Kostić (Foto Kim)

Istakao je da je obezbeđivanje elementarne lične bezbednosti novinara i kažnjavanje onih koji tu bezbednost ugrožavaju od posebne važnosti.

„Smatram da je neophodno obezbediti nezavisni rad novinara, oslobođen svakog pritiska.  Još jednom upućujem najiskrenije čestitke i nadam se da ćemo u narednom periodu zajedničkim snagama obezbediti bolji položaj novinara, ali i slobodu izražavanja kao i pravo na nezavisno informisanje jer je to u interesu svih nas“, navodi se u čestitki gradonačelnika Gračanice.

U pismu se navodi, da je Opština Gračanica posebno ponosna na priznanje „Beli božur“  koje su ovoj instituciji uručili predstavnici Društva novinara Kosova i Metohije kao nagradu za najbolju saradnju sa medijima tokom prošle godine.Ostale vesti

OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020
Petković sa ambasadorom Indije o dijalogu BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 23.10.2020
Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19
Slovenački kontingent Kfor-a, koji pripada Regionalnoj komandi Zapad, predvođenoj Italijanima, izvršio je isporuku maski za lice vrtiću u opštini Istok, „radi unapređenja zaštite prosvetnih radnika i učenika od Kovid-19“. Zaštitna oprema obezbeđena i manastiru Visoki Dečani.
  • 23.10.2020
Hoti danas u poseti Severnoj Makedoniji
Premijer Kosova Avdulah Hoti boraviće danas u zvaničnoj poseti Severnoj Makedoniji na poziv premijera Zorana Zaeva, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.
  • 23.10.2020