Vesti
Saopštenja

Kostić čestitao Svetski dan slobode štampe

Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić čestitao je novinarima Svetski dan slobode štampe.
Kostić čestitao Svetski dan slobode štampe
Vladeta Kostić (Foto Kim)

Istakao je da je obezbeđivanje elementarne lične bezbednosti novinara i kažnjavanje onih koji tu bezbednost ugrožavaju od posebne važnosti.

„Smatram da je neophodno obezbediti nezavisni rad novinara, oslobođen svakog pritiska.  Još jednom upućujem najiskrenije čestitke i nadam se da ćemo u narednom periodu zajedničkim snagama obezbediti bolji položaj novinara, ali i slobodu izražavanja kao i pravo na nezavisno informisanje jer je to u interesu svih nas“, navodi se u čestitki gradonačelnika Gračanice.

U pismu se navodi, da je Opština Gračanica posebno ponosna na priznanje „Beli božur“  koje su ovoj instituciji uručili predstavnici Društva novinara Kosova i Metohije kao nagradu za najbolju saradnju sa medijima tokom prošle godine.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020