Vesti
Saopštenja

Kostić čestitao Međunarodni dan Roma

Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić čestitao je svim Romima 8. april, Međunarodni dan Roma, ističući da lokalna samouprava ulaže napore da se njihov položaj u društvu poboljša.
Kostić čestitao Međunarodni dan Roma

Kostić podseća da su Romi najveća i socijalno najugroženija zajednica u svetu i da se opština Gračanica trudi da ta činjenica u lokalnoj samoupravi bude na najmanjem nivou.

"U tom cilju opština Gračanica na poziciji zamenika predsednika opštine ima čoveka iz romske zajednice i druge legitimne predstavnike. Romski jezik je u službenoj upotrebi, a neretko pomažemo na poboljšanju obrazovanja i zdravstvenoj zaštiti Roma, zaštiti i očuvanju njihove kulture, istorije, tradicije, jezika", ističe Kostić.

"U želji da se položaj Roma u svetu poboljša sa zadovoljstvom u ime opštine Gračanica i svoje lično ime upućujem čitavoj romskoj zajednici 8. april, Svetski dan Roma", navodi Kostić u čestitki.Ostale vesti

OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020
Petković sa ambasadorom Indije o dijalogu BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 23.10.2020
Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19
Slovenački kontingent Kfor-a, koji pripada Regionalnoj komandi Zapad, predvođenoj Italijanima, izvršio je isporuku maski za lice vrtiću u opštini Istok, „radi unapređenja zaštite prosvetnih radnika i učenika od Kovid-19“. Zaštitna oprema obezbeđena i manastiru Visoki Dečani.
  • 23.10.2020
Hoti danas u poseti Severnoj Makedoniji
Premijer Kosova Avdulah Hoti boraviće danas u zvaničnoj poseti Severnoj Makedoniji na poziv premijera Zorana Zaeva, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.
  • 23.10.2020