Vesti
Saopštenja

Kosovski socijalisti samostalno na lokalne izbore

Na sednici Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije, odlučeno je da socijalisti samostalno učestvuju na lokalnim izborima na Kosovu koji će biti održani 22. oktobra.
Kosovski socijalisti samostalno na lokalne izbore
Lokalni izbori na Kosovu (Foto arhiva Kim)

“Odlučili smo da samostalno učestvujemo na predstojećim lokalnim izborima u svih 10 opština sa srpskom većinom, kao i u ostalim opštinama gde žive Srbi i gde Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije ima svoju mrežu. Takođe, samostalno ćemo učestvovati na izborima i u opštini Dragaš.

Ovu odluku su doneli jer, kako kažu, nisu zadovoljni odnosima sa koalicionim partnerima na lokalnom nivou.

“Kosmetski socijalisti su uvek poštovali koalicione dogovore i davali maksimum u predizbornim kampanjama, ali kasnije nisu nailazili na korektan odnos partnera“ ističe se u saopštenju.

Pkrajinski odbor SPS-a ističe da im je cilj da omoguće opstanak Srba na KiM kroz otvaranje novih radnih mesta i “stvaranje realnih uslova za povratak naših prognanih sugrađana“.

“Kosmetski socijalisti su, kao i uvek do sada, otvoreni za razgovore ali uz maksimalno poštovanje principa i preuzetih obaveza“, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

’’Osmani nije spremna da primeni odluke Ustavnog suda’’
“Vjosa Osmani se bez imalo stida drznula da govori o nekakvom poštovanju Ustava i zakona, ona ista koja nije nikada pokazala spremnost da primeni odluku Ustavnog suda kojim je naloženo da se vrati oteta zemlja manastiru Visoki Dečani, ili da pozove na odgovornost sve koji nikako da počnu sa poštovanjem prava srpskog naroda koja im garantuju akti koje pominje", navedeno je u saopštenju za medije iz Srpske liste.
  • 07.10.2022
Osmani u Pragu tražila podršku za integraciju u EU
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na početku Samitu Evropske političke zajednice u Pragu naglasila stratešku orijentaciju Kosova prema evroatlantskim integracijama, kao najboljoj garanciji za mir i sigurnist.
  • 06.10.2022
Osmani u Pragu na prvom samitu Evropske političke zajednice
"Na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fiale, predsednica Vjosa Osmani otputovala je u Prag gde će predstavljati Kosovo na prvom samitu Evropske političke zajednice", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 05.10.2022
Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća povratnika iz Osojana
"U Osojanu je obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji. On je danas, po povratku zatekao razvaljena ulazna vrata i premetačinu po kući iz koje su mu nestali brojni kućni aparati", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
  • 05.10.2022
Tribina o goranskom jeziku
U petak 7. oktobra u Domu kulture "Gračanica" održaće se tribina pod nazivom „Jezik izolovanih sredina goranske zajednice (odstupanja od standarda, uticaj albanskog i strah od upotrebe maternjeg jezika)“.
  • 05.10.2022
’’Venčeva škola folklora’’ u Gračanici i Lapljem Selu

Ansambl "Venac", nakon dve godine pauze usled pandemije kovida-19, ovog meseca je ponovo obnovio svoj rad sa decom kroz edukativni projekat "Venčeva škola folklora".

  • 05.10.2022