Vesti
Saopštenja

Kosovske vlasti nisu dozvolile posetu Petkovića

Kosovske vlasti nisu dozvolili direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću da poseti Kosovo gde je, kako se navodi, planirao da razgovara sa srpskim narodom.
Kosovske vlasti nisu dozvolile posetu Petkovića
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, Petković je želeo da razgovara sa srpskim narodom nakon što su se intenzivirali incidenti u srpskim sredinama.

“Petković je želeo da razgovara sa srpskim narodom o pomoći države, ali i smiri tenzije i zamoli ih da ne nasedaju na gotovo svakodnevne provokacije”, ali, kako se dalje navodi “Priština nema interes da se situacija smiri, već da nastavi da podgreva tenzije”.

Ovakav postupak je, dodaje se, flagrantno kršenje sporazuma postignutih u Briselu, posebno onih kojima se reguliše sloboda kretanja.

“Jasna je poruka Beogradu da u političkim liderima u Prištini nema iskrenog sagovornika za dijalog i politiku koja je okrenuta budućnosti, već naprotiv - nazadnim stavovima koji poništavaju i svaku pomisao na postizanje dogovora i kompromisa”, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije ističu da svedoči i činjenica da uoči osme godišnjice Briselskog sporazuma, Priština “nastavlja da brutalno krši sve sporazume, od formiranja Zajednice srpskih opština do postignutih dogovora o slobodi kretanja”.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021