Vesti
Saopštenja

Kosovske subvencionisane granične polise važe mesec dana

Subvencionisane granične polise (zelene karte) važe mesec dana i moguće ih je dobiti samo za automobile i motorcikle koji fizički ulaze preko prelaza na Kosovo, poručuju iz kosovskog Ministarstvo finansija, rada i transfera.
Kosovske subvencionisane granične polise važe mesec dana
Prelaz Jarinje (Foto arhiva Kim)

U slučaju isteka perioda od mesec dana, polisa se može obnoviti na dva načina: Odlaskom na jedan od prelaza radi uzimanja nove subvencionisane polise ili kupovinom nove polise u bilo kojoj poslovnici Kosovskog biroa za osiguranje (KBO).

Polise, kupljene na teritoriji Kosova, podležu sniženju cena od 35%, prema odluci Centralne banke Kosova (CBK).

Iz ovog ministrastva podsećaju da je ovakav aranžman neophodan, jer je kontrola na prelazima jedini način da se proveri tačnost podataka koji služe kao osnova za subvencije granične polise.Ostale vesti

Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022