Vesti
Saopštenja

Kosovska policija raspisala konkurs za prijem službenika na severu

Policija Kosova je objavila da raspisuje konkurs za prijem službenika u Regionalnoj direkciji Mitrovica sever.

Kosovska policija raspisala konkurs za prijem službenika na severu
Ilustracija (Foto Kim)

Konkurs je raspisan nakon što su pripadnici policije iz srpske zajednice napustili svoja radna mesta, predali oružje i značke u znak protesta zbog smene komandira Nenada Đurića a nakon što je odbio poslušnost i sprovođenje odluke Vlade Kosova o preregistraciji vozila sa KM na RKS tablice.

Policija Kosova je objavila konkurs za prijem službenika za sve manjinske zajednice, odnosno Srbe, Bošnjake, Turke, Gorance, Rome, Aškalije, Egipćane, ali i za Hrvate, Crnogorce i Makedonce.

Potrebno je da kandidati ispunjavaju sledeće kriterijume:

-da su kosovski državljani;

-da imaju između 18 i 30 godina;

-da imaju završeno srednje obrazovanje;

-da su u dobrom fizičkom, psihičkom i emocionalnom stanju;
-da nisu osuđivani

-da nemaju tetovaže na vidljivom mestu;

-da imaju visok integritet i etničke vrednosti.

Ostale potrebne kvalifikacije i aplikaciju možete pronaći na sledećem linku: Ostale vesti

Dodeljena Dečanskoj vinici i manastiru Zočište
Dečanska vinica i manastir Zočište dobili su opremu za razvoj ekonomije od strane Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 28.01.2023
Osmani: Kriminalnim bandama Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo
Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa delegacijomm Grupe prijateljstva Austrija-Kosovo, koju je predvodio evropski poslanik Lukas Mandl, a u kojoj su bili visoki austrijski zvaničnici i privrednici. Tom prilikom razgovarano je i o procesu dijaloga, a Osmanijeva je kazala da "Srbija upotrebom kriminalnih grupa na severu pokušava da destabilizuje Kosovo".
  • 27.01.2023
Srpska lista najavljuje žalbu na odluku o eksproprijaciji zemljišta na severu

Predstavnici Srpske liste Zoran Todić i Igor Simić održali su danas sastanak sa vlasnicima parcela, njihovim naslednicima i predstavnicima naselja Lešak, zaseoka Zaselje, sela Mekiniće i sela Dren u opštini Leposavić kojima, kako navode, režim Aljbina Kurtija nastoji da otme zemlju ukupne površine više od 83 hektara "pravnim nasiljem, kršeći sopstvene zakonske regulative, bez ikakvog prethodnog obaveštenja i konsultacija sa vlasnicima parcela, lokalnom samoupravom i legitimnim predstavnicima srpskog naroda".

  • 27.01.2023
Izložba „Manastir Gračanica na starim razglednicama i fotografijama“

Arhiv Kosova i Metohije i Dom kulture „Gračanica“ organizuju izložbu „Manastir Gračanica na starim razglednicama i fotografijama“. Postavka se sastoji od 56 različitih, većinom neobjavljivanih razglednica i fotografija, koje su nastajale od kraja 19. do druge polovine 20. veka. Svečano otvaranje je u ponedeljak 30. januara 2023. godine od 19 časova u Galeriji Doma kulture.

  • 27.01.2023
Osmani odlikovala komandanta Nacionalne garde Ajova
Predsednica Kosovo Vjosa Osmani sastala se sa delegacijom Sjedinjenih Američkih Država, koju je predvodio general-major Benjamin J. Korel, komandant Nacionalne garde Ajove, američki ambasador Đefri Hovenier i drugi visoki zvaničnici odbrane, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 26.01.2023
Petković sa Ajgnerom o bezbednosti i problemima Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa specijalnim poverenikom Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije za Zapadni Balkan Johanesom Ajgnerom o ugroženoj bezbednosti i političkim problemima sa kojima se suočava srpski narod na Кosovu, navodi se u saopštenju.
  • 26.01.2023