Vesti
Saopštenja

Kosovska policija: Političko tendenciozno tumačenje Kancelarije za KiM

Posle saopštenja Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na isti način se oglasila i Kosovska policija koja je istakla da ova institucija Vlade Srbije politički i tendenciozno "protumačila" postavljanje kontejnera na prelazu Brnjak.
Kosovska policija: Političko tendenciozno tumačenje Kancelarije za KiM
Kosovska policiija (Foto Kim)

Naveli su da postavljanje kontejnera ima za cilj da obezbedi bolje uslove za rad službenika granične policije ali i suzbijanje ilegalnog šverca.

"Takozvana Kancelarija za Kosovo u Vladi Srbije protumačila je na političko-tendeciozan način, iskrivljujući realnost za navodne radnje u cilju destabilizacije bezbednosne situacije, koje su u stvari sprovedene radi stvaranja bezbednosti i sprovođenja zakona“, navodi se u saopštenju.

Policija podsteća da su pre nekoliko dana, u okivru borbe protiv korupcije i kriminala, preduzete konkretne radnje na zatvaranju pojedinih ilegalnih puteva koji su služili za šverc.

S toga tvrde da su kontejneri i logistička oprema dostavljeni u skladu sa „Zakonom o kontroli i nadzoru državne granice“.

“Ove uređaje će službenici granične policije koristiti za obavljanje policijskih poslova, u interesu obezbeđivanja građana i obavljanja zakonskih obaveza. Policijski službenici za nadzor ’zelene linije’ na ovom području imaju nedostatak prostora i uslova za rad. Slanjem logističke opreme i kontejnera, omogućiće se bolji prostor i uslovi za rad, povećaće se efikasnost u izvršavanju poslova i sprečavanju krijumčarenja“, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022