Vesti
Saopštenja

Kosovska policija: Političko tendenciozno tumačenje Kancelarije za KiM

Posle saopštenja Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na isti način se oglasila i Kosovska policija koja je istakla da ova institucija Vlade Srbije politički i tendenciozno "protumačila" postavljanje kontejnera na prelazu Brnjak.
Kosovska policija: Političko tendenciozno tumačenje Kancelarije za KiM
Kosovska policiija (Foto Kim)

Naveli su da postavljanje kontejnera ima za cilj da obezbedi bolje uslove za rad službenika granične policije ali i suzbijanje ilegalnog šverca.

"Takozvana Kancelarija za Kosovo u Vladi Srbije protumačila je na političko-tendeciozan način, iskrivljujući realnost za navodne radnje u cilju destabilizacije bezbednosne situacije, koje su u stvari sprovedene radi stvaranja bezbednosti i sprovođenja zakona“, navodi se u saopštenju.

Policija podsteća da su pre nekoliko dana, u okivru borbe protiv korupcije i kriminala, preduzete konkretne radnje na zatvaranju pojedinih ilegalnih puteva koji su služili za šverc.

S toga tvrde da su kontejneri i logistička oprema dostavljeni u skladu sa „Zakonom o kontroli i nadzoru državne granice“.

“Ove uređaje će službenici granične policije koristiti za obavljanje policijskih poslova, u interesu obezbeđivanja građana i obavljanja zakonskih obaveza. Policijski službenici za nadzor ’zelene linije’ na ovom području imaju nedostatak prostora i uslova za rad. Slanjem logističke opreme i kontejnera, omogućiće se bolji prostor i uslovi za rad, povećaće se efikasnost u izvršavanju poslova i sprečavanju krijumčarenja“, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022