Vesti
Saopštenja

Kosovska policija odložila kažnjavanje za 22. novembar

Kosovska policija nastavila sa angažovanjem u sprovođenju odluke Vlade Kosova od 28. oktobra 2022.godine, koji se odnosi na proces registracije sredstava od PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“ registarskih oznaka do RKS registarskih oznaka, navodi se u saopštenju kosovske policije. Međutim, iz Policije su naveli da će odluka o kažnjavanju početi dan kasnije 22. novembra, a ne kao što je ranije najavljeno za 21. novembra.

Kosovska policija odložila kažnjavanje za 22. novembar
Ilustracija (Foto KoSSev)

"Kako je predviđeno zvaničnom odlukom od 1. novembra 2022. godine, vlasnici vozila koji su vozili sa nelegalnim registarskim tablicama po Kosovu, kosovska policija je izrekla novčanu kaznu meru opomene, sa poukom da se ista uputi u Centar za registraciju vozila da registruju svoja vozila na RKS tablice".

Kako navode, do danas popodne je izrečeno oko 1.740 ovih opomena.

Kako dalje navode iz kosovske policije, prema odluci, opomena će se nastaviti do 21. novembra, dok će posle ovog datuma od 22. novembra do 21. januara 2023, za sve vlasnike vozila koja saobraćaju na teritoriji Kosova sa takvim "nelegalnim" registarskim tablicama, prema zvaničnoj odluci, kosovska policija će započeti sprovođenje ka izricanju novčane kazne prema zakonodavstvo na snazi.

Podsetimo, u ponoć počinje primena druge faze izmenjena odluka kosovske vlade o preregistraciji registarskih tablica, nakon čega će sa 150 evra biti kažnjavani svi koji nisu preregistrovali vozila na RKS tablice. Sutra će se u Briselu održati sastanak premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.Ostale vesti

Petković: KP naoružana dugim cevima ušla u Opštinu Zubin Potok
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je premijer Kosova Aljbin Kurti na sever Kosova poslao policiju sa dugim cevima u prostorije Opštine Zubin Potok, kako bi "nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora i preotme četiri opštine". U Zubinom Potoku je mirno nakon povlačenja policije. Sirene za uzbunu nakratko su se začule u Severnoj Mitrovici.
  • 06.12.2022
Radulović imenovan za savetnika Nenada Rašića

Predsedik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“, Lazar Radulović, imenovan je za savetnika ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenada Rašića. Radulović je podneo ostavku na mesto predsednika ovog Udruženja.

  • 06.12.2022
Kancelarija za KiM pomaže uređenje platoa ispred škole u Orahovcu

U Orahovcu su juče započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se zajedno nalaze dve srpske škole – Osnovna škola „Dositej Obradović“ i gimnazija „Orahovac“, a radove finansira Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

  • 05.12.2022
Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022