Kosovo od danas ima Ministarstvo odbrane

Predsednik Vlade Kosova Ramuš Haradinaj, jutros je u Prištini svečano otkrio tablu sa natpisom "Ministarstvo odbrane Kosova" u ovom ministarstvu. Prethodno je uklonjena tabla na kojoj je bio natpis “Kosovske bezbednosne snage”.

Podeli ovaj članak sa:
  • Otkrivanje ploče sa imenom Ministarstva odbrane (Foto Vlada Kosova)

Ploču su otkrili premijer Kosova Ramuš Haradinaj, ministar odbrane Kosova Rustem Beriša i komandant KBS, Rahman Rama, nakon čega je održan sastanak.

Po otkrivanju ove ploče, ministar odbrane Kosova Rustem Beriša je rekao da je ovo poseban dan za inistarstvo, KBS i građane Kosova, i da se od danas menja naziv Ministarstva KBS u Ministarstvo odbrane.

"Zvanično, od danas je prvi dan od kada počinje proces tranzicije Snaga bezbednosti Kosova u vojsku Kosova. Želim da se zahvalim svim međunarodnim partnerima, Sjedinjenim Američkim Državama, predstavnicima NATO-a, koji su ovde, a posebno želim da se zahvalim premijeru Kosova, koji je dosledno u svim fazama podržavao transformaciju SBK-a i nastaviće da ih podržava u procesu tranzicije ", rekao je Beriša.

Beriša je dodao da će ceo proces tranzicije biti postepen i transparentan.

Ponovio je da je za transformaciju KBS u vojsku potrebno deset godina.

Po njegovim rečima, KBS će biti multietničke, profesionalne snage koje će predstavljati sve građane Kosova.

Predviđeno je, da vojska ima do 5.000 aktivnih pripadnika, što znači da bi u njenom sastavu trebalo da budu i pripadnici manjina na Kosovu, uključujući i predstavnike srpske nacionalnosti.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane