Vesti
Saopštenja

„Kosovo neće biti sklonište terorističkim grupama“

Predsednica Kosova Atifeta Jahjaga kaže da je Kosovo odlučno u tome da ne postane izvor ekstremizma i sklonište za terorističke grupe.
„Kosovo neće biti sklonište terorističkim grupama“
(Foto Predsedništvo Kosova)

Jahjaga je o sprečavanju terorizma i pretnji koje predstavlja Islamska država razgovarala sa Jonom Alenom, specijalnim izaslanikom američkog predsednika za Globalnu koaliciju u borbi protiv ID čiji je Kosovo član.

Ona je naglasila neophodnost za saradnju u delovanju i blisku saradnju među državama regiona sa ciljem borbe protiv ovih pojava koje prete stabilnosti i sigurnosti Kosova, regiona i šire, navodi se u saopštnju iz Jahjaginog kabineta.

Alen i predsednica Kosova su se složili oko važnosti razmene informacija kako bi se pomoglo sprečavanje talasa stranih boraca.

Oni su raspravljali i o načinima kako se može proširiti i produbiti pristup prema zajednicama koje mogu biti ugrožene od strane radikalizma.Ostale vesti

Petković: Ne odustajemo od zahteva za formiranje ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Zajednicu srpskih opština nije moguće formirati na Kosovu kao potvrdu, kako je naveo, "njegovog neizlečivog antisrpskog šovinizma".

  • 01.02.2023
Petković: Kurti započeo nelegalne radove u opštini Leposavić

"Aljbin Кurti danas je sa teškom mehanizacijom i specijalnom policijom započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji u opštini Leposavić, konkretno selima Dren i Lešak, koju je bespravno uzurpirao 16. januara nekakvom jednostranom odlukom o eksproprijaciji", naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 01.02.2023
TO Gračanice učestvovaće na četvrtom sajmu zavičaja u Novom Sadu

Turistička organizacija Gračanice imaće priliku da po drugi put na sajmu zavičaja predstavi celokupnu turističku ponudu ove lokalne samouprave. Četvrti Sajam zavičaja biće održan 12. februara u Master hali Novosadskog sajm.

  • 01.02.2023
U Sočanici obležena 106. godišnjica Topličkog ustanka

Polaganjem venaca i služenjem parastosa kod spomen česme, a potom i svečanom akademijom u Sočanici je obeležena 106. godišnjica Topličkog ustanka.

  • 30.01.2023
Pesničko veče mladih u četvrtak u CEC-u
U okviru projekta „Mladi pesnici Kosova – kulturno nasleđe u stvaranju“, NVO Centar za afirmativne društvene akcije organizuje pesničko veče i promociju istoimene edicije. 
  • 30.01.2023
KP ponovo poziva manjinske zajednice da se prijave na konkurs

Kosovska policija uputila je još jedan pozivi članovima manjinskih zajednica da se prijave na konkurs i postanu deo te službe.

  • 29.01.2023