Vesti
Saopštenja

Kosovo i CG potpisali memorandum o saradnji u oblasti odbrane

Ministar odbrane Armend Mehaj ugostio svog kolegu iz Crne Gore ministra Raška Konjevića, sa kojim je potpisao memorandum o saradnji u oblasti odbrane, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Kosova.

Kosovo i CG potpisali  memorandum o saradnji u oblasti odbrane
Ministar odbrane CG Raško Konjević i ministar odbrane Kosova Armend Mehaj

Ministar Mehaj je istakao da se potpisivanjem ovog memoranduma o saradnji dokazuje kontinuitet saradnje između Kosova i CG, na drugim nivoima, zajedničkim aktivnostima i obavezama.

Kako se dalje navodi, on je naglasio da će kontinuirano produbljivanje ove saradnje omogućiti lako upravljanje i efikasno suočavanje sa pretnjama, rizicima i izazovima u regionalnom, kontinentalnom i globalnom bezbednosnom okruženju.

Ministar odbrane Crne Gore Raško Konjević, kako je saopšteno, rekao da se ovim memorandumom otvaraju putevi za još bolju saradnju, ističući da će Crna Gora podržati Kosovo u ostvarivanju njegovih težnji ka evro-atlantskim integracijama.

"Saradnja između Kosova i Crne Gore će se protezati od razmene stručnih iskustava osoblja, akademskih i specijalističkih centara do angažovanja na međusobnoj podršci operativnim kapacitetima, u slučaju vanrednih situacija", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022
Pozorište „Janićije Popović“: Audicija za predstavu „Gospođa ministarka“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija glume Doma kulture „Gračanica“, organizuje audiciju za predstavu „Gospođa ministarka“.
  • 04.10.2022
Oproštajni susret Vjose Osmani i Ferenca Kajarija
Predsednica Kosova Vjosa Osmani primila je u oproštajnu posetu komandanta KFOR-a general-majora Ferenca Kajarija.
  • 03.10.2022
Ranjavanje muškarca ispred diskoteke policija označila kao pokušaj ubistva
Ranjavanje Srbina Ljubomira Mirića ispred diskoteke u Gračanici u subotu veče, Kosovska policija je okarakterisala kao pokušaj ubistva.
  • 03.10.2022
Staro Gracko: Raseljenima obezbeđena pijaća voda
U Starom Gracku, u okviru naselja u kojem žive četiri raseljene porodice, sa oko 20 članova domaćinstva, sredstvima Kancelarije za KiM iskopan je bunar sa pijaćom vodom, čime im je rešen višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za KiM.
  • 03.10.2022
Putujući bioskop Doma kulture Gračanica
Dom kulture Gračanica ponovo organizuje "Putujući bioskop" u sredinama u kojima živi srpsko stanovništvo na Kosovu.
  • 03.10.2022