Vesti
Saopštenja

Kosovo i Albanija spremaju zajedničku sednicu dveju vlada

Tokom zvanične posete Albaniji, zamenik premijera Kosova Fatmir Ljimaj razgovarao je sa premijerom ove zemlje Edijem Ramom o zajedničkoj sednici dveju vlada.
Kosovo i Albanija spremaju zajedničku sednicu dveju vlada
Sastanak kosovskih i albanskih članova vlade (Foto Vlada Kosova)

Kako je saopšteno Ljimaj i Rama razgovarali su u Tirani o pripremama zajedničkog sastanka dveju vlada, Kosovske i Albanske, koji će se održati 27. novembra u Korči.

Zamenik premijera Ljimaj izrazio je spremnost Vlade Kosova za sprovođenje sporazuma postignutih do sada, ali i o konkretizaciji novih sporazuma pre sastanka 27. novembra.

“Kao Vlada Kosova, odlučni smo da postignute sporazume do sada u sprovedemo praksi, a ne da ih imamo samo na papiru“, rekao je Ljimaj

Ljimaj i Rama dogovorili su se juče da se do 10. novembra završi niz sporazuma, kako bi ih formalizovali na zajedničkom sastanku 27. novembra.

Zamenik kosovskog premijera sastao se tokom ove posete i sa albanskim ministrom za Evropu i spoljne poslove Ditmirom Bušatijem.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Fatmiru Ljimaju poveren je zadatak da vodi ekonomsku politiku između Kosova i Albanije kako bi se produbila međudržavna saradnja i nadgledalo sprovođenje postignutih sporazuma.

 Ostale vesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020