Vesti
Saopštenja

Kosovo i Albanija spremaju zajedničku sednicu dveju vlada

Tokom zvanične posete Albaniji, zamenik premijera Kosova Fatmir Ljimaj razgovarao je sa premijerom ove zemlje Edijem Ramom o zajedničkoj sednici dveju vlada.
Kosovo i Albanija spremaju zajedničku sednicu dveju vlada
Sastanak kosovskih i albanskih članova vlade (Foto Vlada Kosova)

Kako je saopšteno Ljimaj i Rama razgovarali su u Tirani o pripremama zajedničkog sastanka dveju vlada, Kosovske i Albanske, koji će se održati 27. novembra u Korči.

Zamenik premijera Ljimaj izrazio je spremnost Vlade Kosova za sprovođenje sporazuma postignutih do sada, ali i o konkretizaciji novih sporazuma pre sastanka 27. novembra.

“Kao Vlada Kosova, odlučni smo da postignute sporazume do sada u sprovedemo praksi, a ne da ih imamo samo na papiru“, rekao je Ljimaj

Ljimaj i Rama dogovorili su se juče da se do 10. novembra završi niz sporazuma, kako bi ih formalizovali na zajedničkom sastanku 27. novembra.

Zamenik kosovskog premijera sastao se tokom ove posete i sa albanskim ministrom za Evropu i spoljne poslove Ditmirom Bušatijem.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Fatmiru Ljimaju poveren je zadatak da vodi ekonomsku politiku između Kosova i Albanije kako bi se produbila međudržavna saradnja i nadgledalo sprovođenje postignutih sporazuma.

 Ostale vesti

EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
  • 15.01.2021
OG: Putevi prohodni za saobraćaj

Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, saopšteno je iz opštinskog odeljenja Javnih službi. Uporkos tome apeluje se na oprez u vožnji zbog poledice.

  • 15.01.2021
Eparhija raško-prizrenska apeluje za pomoć ugroženima u poplavama
Eparhija raško–prizrenska uputila je apel za pomoć porodicama koje su ugrožene u poplavama, kako bi se sanirala šteta na stambenim objektima, ali i obezbedilo dovoljno ogrevnog materijala i stočne hrane za stoku kako bi mogla da preživi zimu. 
  • 15.01.2021
Udruženje novinara Srbije pozvalo je Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Krizni štab za suzbijanje kovida-19 da u prioritetne grupe za imunizaciju uključe novinare i snimatelje koji svakodnevno izveštavaju, kao i druge medijske radnike koji imaju obaveze u svojim redakcijama, saopšteno je iz UNS-a. 
  • 14.01.2021
Petković danas u obilasku poplavljenih područja na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, obići će danas poplavljena područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama na Kosovu.

  • 14.01.2021