Vesti
Saopštenja

Kosmetske žrtve: Borićemo se da OVK odgovara

Udruženje „Kosmetske žrtve“ uputilo je otvoreno pismo premijeru Kosova Isi Mustafi povodom njegove izjave da Srbija treba da odgovara za zločine na Kosovu. 
Kosmetske žrtve: Borićemo se da OVK odgovara
Majke sa fotografijama nestalih sinova (Foto Udruženje prodica nestalih)

U saopštenju Udruženja navodi se da premijer Kosova time “zloupotrebljava porodice Albanskih žrtava gde je napao i optužio Srbiju i Srbe za monstruozne zločine koje su vojne i paravojne formacije izvršile na Kosovu i Metohiji 1999.godine”.

“Podržavamo pravdu za Albanske porodice žrtava i odajemo im priznanje, zato što su zahtevale i uspele da se iz srpskih zatvora u periodu od 2001. do 2003.godine oslobodi 2.108 osuđenih pripadnika OVK”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da sa druge strane pripadnici OVK nisu hteli da oslobode nijednog otetog Srbina, već da su “pravili biznis”.

“Porodice srpskih žrtava nikada neće biti protiv svih Albanaca, već će se boriti da Albanski zločinci, vođe OVK odgovaraju za počinjene zločine”, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Izvršena primopredaja dužnosti direktora Savetodavnog tima za veze NATO-a na Kosovu
Nemački brigadni general Ralf Peter Hamerstajn preuzeo je dužnost od odlazećeg direktora Savetodavnog tima za veze NATO-a, sunarodnika i kolege brigadnog generala Joakima Hopea.
  • 28.03.2023
Todosijeviću stigao poziv da se javi na izdržavanje zatvorske kazne

Predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću stigao je poziv da se u ponedeljak 3. aprila javi u pritvorni centar na izdržavanje zatvorske kazne zbog njegove izjave o Račku, a da mu prethodno nije uručena presuda, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 28.03.2023
Tribina o potrebi saradnje Grka i Srba radi očuvanja hrišćanstva

Udruženje Srpsko-grčko društvo i Dom kulture „Gračanica“ organizuju tribinu sa temom "Ujedinjenje radi očuvanja hrišćanstva i pravoslavnog identiteta Grka i Srba u doba globalizacije" u sredu 29. marta 2023. godine od 18 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“ Doma kulture „Gračanica“.

  • 28.03.2023
Petković: Porodici iz Lipljana peti put obijena kuća

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je porodici Slavić iz Lipljana obijena kuća peti put, ali da nije pričinjena veća materijalna šteta.

  • 27.03.2023
Dodeljeno još 62 miliona evra Kosovu u okviru IPA programa
Ambasador EU-a na Kosovu, Tomaš Sunjog uručio je zameniku premijera Besniku Bisljimiju 16. po redu godišnji Finansijski sporazum između Evropske unije i Kosova u okviru EU Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). U pitanju je sporazum vredan 62 miliona evra.
  • 24.03.2023
Srpska lista obrazložila odluku o neučestvovanju na aprilskim izborima
’’Odluka naše stranke da ne učestvuje na izborima je posledica kontinuiranog institucionalnog nasilja koje nad našim narodom sprovodi režim Aljbina Кurtija, lišavajući Srbe svih ljudskih prava (...), a pre svega neispunjenja naših jasnih zahteva zbog kojih smo napustili kosovske institucije, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje svih specijalaca sa severa Кosova i Metohije’’, saopšteno je iz Srpske liste.
  • 23.03.2023