Vesti
Saopštenja

KOSMA mreža izabrala predsednicu Borda

Na redovnom sastanku borda direktora KOSMA mreže, Mirjana Milutinović, dosadašnja potpredsednica, izabrana je na mesto predsednice borda.

Milutović, inače direktorica Kontakt plus radija iz Severne Mitrovice, je na mestu predsednika zamenila Isaka Vorgučića, direktora RTV Kim, koji je ostavku podneo iz privatnih razloga. Za zamenika predsednice imenovan je Darko Dimitrijević, direktor radija Goraždevac.

Nova predsednica KOSMA-e najavila je nastavak profesionalnog rada mreže i pokretanje novih projekata koji bi ojačali mrežu.

KOSMA je medijska asocijacija sa Kosova čije članice emituju program na srpskom jeziku od 2003. godine.

Linkovima su povezane stanice koje su nosioci info-programa u svojim regionima: RTV Kim sa centralnog Kosova, RTV Herc sa Brezovice, Kontakt plus radio iz Kosovske Mitrovice, Radio Goraždevac kod Peći i Radio Klokot iz Klokota.

Okosnicu saradnje partnera u okviru mreže čini zajednička dnevna informativna emisija - KOSMA dnevnik, koji se emituje radnim danima u 17 sati.

Osim dnevnika, stanice mreže povremeno razmenjuju i razne druge informativne sadržaje i emisije.Ostale vesti

Kvinta zahteva sprovođenje ustavne odluke oko manastira Visoki Dečani

Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država reagovali su na nesprovođenje odluke Ustavnog suda o vlasništvu nad manastirom Visoki Dečani.

  • 20.05.2022
Petković: Nikome nije potreban piroman poput Kurtija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je "kosovski premijer Aljbin Kurti u međunarodnoj zajednici prepoznat kao nekredibilna osoba i kao neko ko iz pukog hira ugrožava stabilnost čitavog regiona, i zato se svakom porukom usmerenom protiv dijaloga i Vašingtonskog sporazuma direktno okreće protiv mira i stabilnosti.Zbog toga nije ni čudo što Кurti tokom svoje ekskurzije po SAD nije primljen u Beloj kući", saopšteno je iz Kancelarija za KiM.

  • 20.05.2022
FHPK: Odluka SVK osnovana, zahtev da se istraga proširi

Sudsko veće Specijalizovanih veća Kosova, kojim je predsedavao sudija Čarls L. Smit danas je objavilo presudu u predmetu Specijalizovanog tužioca protiv okrivljenih Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja.

  • 18.05.2022
Petković: Beograd ostaje opredeljen za konstruktivan dijalog

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji, Кristoferom Hilom, koga je upoznao sa poslednjom rundom razgovora Beograda i Prištine, koja je održana prošle nedelje u Briselu saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 18.05.2022
Đukanović dolazi na Kosovo. CLS: Nije dobrodošao
Predsednica Kosova Vjosa Osmani će sutra u zvaničnoj poseti dočekati predsednika Crne Gore Mila Đukanovića. Crnogorska liberalna stranka Kosova (CLS) i Udruženje kosovskih Crnogoraca „Matica“ protive se dolasku Đukanovića na Kosovo. 
  • 17.05.2022
Kancelarija za KiM osuđuje pljačku prodavnice u Prekovcu

Prethodne noći u selu Prekovac, u opštini Novo Brdo, obijena je i opljačkana prodavnica prehrambene robe u vlasništvu Dušana Perića, i to drugi put za mesec dana, a na meti lopova našla se i lokalna gvožđara u vlasništvu Siniše Dimića, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 16.05.2022