Vesti
Saopštenja

KOSMA mreža izabrala predsednicu Borda

Na redovnom sastanku borda direktora KOSMA mreže, Mirjana Milutinović, dosadašnja potpredsednica, izabrana je na mesto predsednice borda.

Milutović, inače direktorica Kontakt plus radija iz Severne Mitrovice, je na mestu predsednika zamenila Isaka Vorgučića, direktora RTV Kim, koji je ostavku podneo iz privatnih razloga. Za zamenika predsednice imenovan je Darko Dimitrijević, direktor radija Goraždevac.

Nova predsednica KOSMA-e najavila je nastavak profesionalnog rada mreže i pokretanje novih projekata koji bi ojačali mrežu.

KOSMA je medijska asocijacija sa Kosova čije članice emituju program na srpskom jeziku od 2003. godine.

Linkovima su povezane stanice koje su nosioci info-programa u svojim regionima: RTV Kim sa centralnog Kosova, RTV Herc sa Brezovice, Kontakt plus radio iz Kosovske Mitrovice, Radio Goraždevac kod Peći i Radio Klokot iz Klokota.

Okosnicu saradnje partnera u okviru mreže čini zajednička dnevna informativna emisija - KOSMA dnevnik, koji se emituje radnim danima u 17 sati.

Osim dnevnika, stanice mreže povremeno razmenjuju i razne druge informativne sadržaje i emisije.Ostale vesti

Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021
Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021