Vesti
Saopštenja

Korminjane: Jevtiću potrebna pomoć za novi objekat za hranu za stoku

Aleksandru Jevtiću iz Кorminjana, kod Кosovske Кamenica, na Badnje veče je, zbog loše instalacije, izgorela gotovo sva hrana za stoku, kao i objekat gde je skladištena. Humanitarna organizacija "Kosovsko Pomoravlje" saopštila je da je ovo bio veliki udarac za tridesetrogodišnjeg poljoprivrednika koji već godinama živi isključivo od uzgoja ovaca, te pozvala sve koji su u pirlici da mu pomognu.
Korminjane: Jevtiću potrebna pomoć za novi objekat za hranu za stoku
Aleksandar Jevtić (Foto HO

Aleksandar se Humanitarnoj organizaciji obratio za pomoć kako bi mu pomogli da rekonstruiše objekat za čuvanje hrane.

"Za ukupan posao potrebno je oko 3.000 evra, a Aleksandru bi ova pomoć dala veliku podršku", saopšteno je.

Dodaju da je Aleksandar samostalno krenuo da se bavi čuvanjem ovaca pre osam godina. Za prvih 17 grla podigao je kredit i uz podršku porodice, odlučio da poljoprivreda bude njegovo primarno zanimanje.

"Кako bismo mladom i odlučnom domaćinu Aleksandru dali vetar u leđa i pokazali podršku i razumevanje, pozivamo vas da mu zajedno pomognemo da nadoknadi štetu od požara i nastavi da širi svoje gazdinstvo na Кosovu i Metohiji", navode iz HO "Kosovsko Pomoravlje".

Informacije o načinu uplate donacija možete pronaći OVDE.Ostale vesti

Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Hovenijerom
Predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić razgovarali su sa ambasadorom SAD u Prištini, Džefrijem Hovenijerom o predstojećim vanrednim lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova, kao i ispunjavanju zahteva zbog kojih su napustili kosovske institucije, saopšteno je iz ove partije. 
  • 20.03.2023
Gračanica: Tribina o pokajanju, predavač otac Sava Janjić

Eparhija raško-prizrenska i Dom kulture „Gračanica“ povodom vaskršnjeg posta sutra, u utorak 21. marta, s početkom u 19 časova organizuju duhovnu tribinu „Pokajanje kao promena uma i načina života“. Na tribini će govoriti arhimandrit Sava Janjić, iguman Manastira Visoki Dečani.

  • 20.03.2023
Kancelarija za KiM: Na meti lopova još tri srpske kuće
Dve srpske kuće u selu Batuse večeras su se našle na meti lopova, dok je sinoć obijena kuća porodice Mitić u Lapljem selu i iz nje odnet vredan nakit i laptopovi, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 19.03.2023
Kurti sa Eskobarom: Delegacija Kosova putuje u Ohrid sa dobrom voljom, namerama i verom

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se sa specijalnim izaslanikom Sedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom dan pred sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou u Orhidu. Dvojica sagovornika razgovarala su o susretu u Severnoj Makedoniji, evropskom predlogu, pripremama i očekivanjima od sastanka, saopšteno je medijima iz kosovske vlade. 

  • 17.03.2023
Osmani imenovala tužioce sa početnim mandatom

Na predlog Tužilačkog saveta Kosova predsednica Vjosa Osmani imenovala je danas 21 tužioca sa početnim mandatom na tri godine, dok će isti biti sistematizovani u osnovnim tužilaštvima, saopšteno je medijima.

  • 17.03.2023
Petković: Dužni smo da se sećamo naših stradalnika, porušenih kuća i svetinja
"Bliže se dve decenije, tačnije 19 godina, od jednog od najtežih masovnih zločina u novijoj evropskoj istoriji – martovskog pogroma nad srpskim narodom na Кosovu i Metohiji – i u međuvremenu, ne samo da smo ostali uskraćeni za kažnjavanje odgovornih, već smo svedoci da je politička i društvena atmosfera iz koje je ovaj strašan događaj proistekao i dalje prisutna i da je, štaviše, šovinizam i mržnja do danas ideološka konstanta u Prištini", naveo je Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković povodom 19 godina od martovskog pogroma Srba na Kosovu.
  • 17.03.2023