"Koraci o ukidanju prelaza nelegalni"

"Izjava Ramuša Haradinaja i predstavnika Republike Albanije o ukidanju prelaza pokazuje pravu, velikoalbansku prirodu režima u Prištini", ocenio je direktor Kakcelarije za KiM Marko Đurić.

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj objavio je juče na Fejsbuku da "granica Kosova prema Albaniji ne postoji", preneo je Zeri.

"Bila mi je čast da učestvujem u potpisivanju sporazuma o uspostavljanju zajedničkih graničnih tačaka između Kosova i Albanije, po principu IBM-a i našeg zajedničkog evropskog puta", napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk nalogu.

Marko Đurić je u pisanoj izjavi medijima istakao da "ovakve korake preduzimaju potpuno nelegalno, a za mart najavljeno ukidanje prelaza i kontrola predstavljalo bi grubo kršenje međunarodnih obaveza Prištine sa potencijalno nesagledivim posledicama".

"Svako politikantsko divljanje, poput ovog, samo je stvaranje plodnog tla za nove sukobe i udaljava region od rešenja".

Đurić upozoravam odgovorne u međunarodnoj zajednici da se "ubrzana eskalacija tenzija, izazvana šovinističkom euforijom Prištine, mora zaustaviti".

"Sve ozbiljne posledice koje mogu da proisteknu iz njihovog nečinjenja biće u punoj meri njihova odgovornost. Ako Priština i Tirana kriju da je granica Srbije sa Albanijom dugačka 111 kilometara, ili se prave da ne znaju da po Rezoluciji 1244 ne da nije definisano ukidanje prelaza prema Albaniji, već je propisano pristustvo državnih organa Republike Srbije na njima, međunarodna zajednica bi na to morala da ih podseti".

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane