Vesti
Saopštenja

Konstitutivna sednica Skupštine Kosova 17. jula

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga zakazala je konstitutivnu sednicu skupštine za 17. jul.
Konstitutivna sednica Skupštine Kosova 17. jula
Skupština Kosova (Foto arhiva KIM)

Kako je saopšteno je iz kabineta predsednice Kosova, Jahjaga je ocenila da je izborni proces završen sa potvrđivanjem rezultata, a to otvara put konstituisanju nove Skupštine Kosova.

"Svi postupci predsednice Kosova će biti u skladu sa Ustavom i zakonima na snazi i nakon konstituisanja Skupštine predsednica će u parlament poslati i predlog o mandataru za sastav Vlade ", navodi se u saopštenju.

Jahjaga je početkom prošle sednice dobila intepretaciju Ustavnog suda prema kojem mandat za formiranje Vlade prvo treba da dobije partija ili predizborna koalicija koja je osvojila najviše mesta, odnosno u konkretnom slučaju DPK.

Ako u prvom pokušaju madatar ne uspe da obezbedi potreban broj od 61 glasa za formiranje Vlade onda mandat za drugi pokušaj može dobiti partija koja je druga po redu po broju dobijenih mandata.

Ako se u oba pokušaja ne obezbedi dovoljan broj glasova za formiranje Vlade onda je predsednica Kosova dužna da zakaže nove vanredne parlamentarne izbore.Ostale vesti

Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020
“Epidemiološka situacija u opštini Gračanica pod kontrolom”
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa direktorima zdravstvenih institucija. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj samoupravi pod kontolom, “uprkos tome što je ona nešto lošija u odnosu na predhodni period”.
  • 06.07.2020
Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
  • 06.07.2020
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020
Gračanica: Opštinski Krizni štab poziva na poštovanje mera
Opština Gračanica i opštinski Кrizni štab obaveštavaju građane da nadležne opštinske službe aktivno rade na terenu i u skladu sa svojim mogućnostima nastoje da zaustave širenje kovid-19 nakon što je iz Кliničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici saopšteno da je virus potvrđen kod četiri pacijenta sa teritorije ove lokalne samouprave. Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.
  • 04.07.2020
Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
  • 03.07.2020