Vesti
Saopštenja

Konkurs za najlepšu fotografiju opštine Gračanice

Turistička organizacija Gračanice organizuje drugi nagradni foto konkurs pod nazivom "Najlepša fotografija opštine Gračanice". Cilj foto konkursa je promovisanje kulturnog i turističkog blaga opštine.
Konkurs za najlepšu fotografiju opštine Gračanice
Fotografija prošlogodišnjeg pobednika na konkursu (Foto Marko Stanković)

U konkurenciji će biti fotografije na kojima su prikazani kulturno-istorijski spomenici, verski objekti, prirodne lepote i lokaliteti, te običaji, ulice, kulturni i sportski događaji, manifestacije, tradicionalna hrana, pejzaži i sve ono što predstavlja lepotu i specifičnost naše opštine.

Uslovi učešća na konkursu:

• Fotografije moraju biti napravljene isključivo na teritoriji opštine Gračanice,

• Učesnik mora biti autor ili nosilac autorskih prava za fotografije koje prijavljuje i nije dozvoljeno dodavanje logotipa, vodenog žiga i sličnih oznaka na fotografijama,

• Fotografije mogu biti snimljene foto-aparatom ili mobilnim telefonom,

• Autori mogu da konkurišu slanjem do dve crno-bele ili kolor fotografija u digitalnom obliku.

• Učešće na foto konursu je besplatno i dobrovoljno.

Кontakt podatke (ime i prezime, adresa, broj telefona), kao i fotografije treba dostaviti elektronskim putem na adresu: konkurs.tog@gmail.com. Кrajnji rok za dostavu fotografija je 20. oktobar 2022. godine. Fotografije poslate posle roka neće biti razmatrane. Za dodatne informacije kandidati mogu pozvati na broj telefona: 038/748-267 ili se mogu obratiti lično u prostorijama Turističke organizacije Gračanice, koje se nalaze u ulici Cara Lazara (Tržni centar - III sprat), svakog dana od 9 do 15 časova.

Fotografije dostavljene tokom javnog poziva biće u konkurenciji za izbor "Najlepše fotografije opštine Gračanice u 2022. godini". Na kraju konkursa, stručna komisija i glasovi sa drštvenih mreža će odlučiti za najlepše tri fotografije, koje će osvojiti nagrade.

 Ostale vesti

Srpska lista: Kurti koristi institucije za obračun sa Srbima

Nakon javno izrečene pretnje da će srpski narod i članovi Srpske liste “platiti i patiti” na Кosovu se sprovodi najstrašniji pritisak na naš narod i članove Srpske liste od strane režima Aljbina Кurtija, naveli su iz ove partije nakon bacanja tri eksplozivne naprave u dvorišta dvojice Srba, inače njihovih članova. Osvrnuli su se i na izjavu ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svećlje koji tvrdi da je ručna bomba koja je bačena u Bošnjačkoj mahali znak revolta zbog hapšenja trojice Srba, dodajući da je Svećlja bez "ikakvih dokaza" za ovaj događaj okrivio predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  • 22.09.2023
Srpska lista o govoru Vučića u UN: Srbija svom snagom na strani prava i protiv nasilja
"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je, svojim govorom pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija potvrdio da je veliki državnik i da Srbija nije šaka zobi koju svaka vrana može da pokljuca, već država sa ozbiljnom državotvornom tradicijom, principima i slobodarskim idealima", poručila je Srpska lista nakon Vučićevog govora na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
  • 21.09.2023
Кfor izvodi vežbu na severoistoku Кosova
Misija KFOR-a saopštila je da će sprovesti vežbu “Robust Ram” na severoistoku Kosova koja će trajati do 27. septembra.
  • 21.09.2023
SNV se pita zašto svi ćute
Organizacioni odbor Sabora Srpskog nacionalnog veća (SNV) konstatuje u pisanom saopštenju za javnost da su u Beogradu "svi zanemeli": opozicija, nevladine organizacije, intelektualci i dodaje da pojedini mediji "izbegavaju da objave saopštenja Srpskog nacionalnog veća Кosova i Metohije" jer "ne vide da je borba SNV (...) u stvari borba za demontiranje Vučićevog režima".
  • 20.09.2023
Kancelarija za KiM: Novo zaoštravanje i unošenje nemira među Srbe

Nakon privođenja dvojice Srba sa severa Kosova, iz Kancelarije za Kosovo i Meotohiju poručuju da je "jasno je da je po sredi novo zastrašivanje" situacije i, kako navode, unošenje nemira među Srbe koji ne žele da napuste ognjišta.

  • 20.09.2023
Srpska lista o  hapšenju u Mitrovici i Zvečanu

Iz Srpske liste navode da su danas u Severnoj Mitrovici i Zvečanu "na prevaru" uhapšena dva Srbina.

  • 20.09.2023