Vesti
Saopštenja

Konkurs za najlepšu fotografiju opštine Gračanice

Turistička organizacija Gračanice organizuje drugi nagradni foto konkurs pod nazivom "Najlepša fotografija opštine Gračanice". Cilj foto konkursa je promovisanje kulturnog i turističkog blaga opštine.
Konkurs za najlepšu fotografiju opštine Gračanice
Fotografija prošlogodišnjeg pobednika na konkursu (Foto Marko Stanković)

U konkurenciji će biti fotografije na kojima su prikazani kulturno-istorijski spomenici, verski objekti, prirodne lepote i lokaliteti, te običaji, ulice, kulturni i sportski događaji, manifestacije, tradicionalna hrana, pejzaži i sve ono što predstavlja lepotu i specifičnost naše opštine.

Uslovi učešća na konkursu:

• Fotografije moraju biti napravljene isključivo na teritoriji opštine Gračanice,

• Učesnik mora biti autor ili nosilac autorskih prava za fotografije koje prijavljuje i nije dozvoljeno dodavanje logotipa, vodenog žiga i sličnih oznaka na fotografijama,

• Fotografije mogu biti snimljene foto-aparatom ili mobilnim telefonom,

• Autori mogu da konkurišu slanjem do dve crno-bele ili kolor fotografija u digitalnom obliku.

• Učešće na foto konursu je besplatno i dobrovoljno.

Кontakt podatke (ime i prezime, adresa, broj telefona), kao i fotografije treba dostaviti elektronskim putem na adresu: konkurs.tog@gmail.com. Кrajnji rok za dostavu fotografija je 20. oktobar 2022. godine. Fotografije poslate posle roka neće biti razmatrane. Za dodatne informacije kandidati mogu pozvati na broj telefona: 038/748-267 ili se mogu obratiti lično u prostorijama Turističke organizacije Gračanice, koje se nalaze u ulici Cara Lazara (Tržni centar - III sprat), svakog dana od 9 do 15 časova.

Fotografije dostavljene tokom javnog poziva biće u konkurenciji za izbor "Najlepše fotografije opštine Gračanice u 2022. godini". Na kraju konkursa, stručna komisija i glasovi sa drštvenih mreža će odlučiti za najlepše tri fotografije, koje će osvojiti nagrade.

 Ostale vesti

UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022
Osmani u Bugarskoj zatražila podršku za članstvo u međunarodnim organizacijama
Predsednica Kosova Vjosa Osmani nalazi se u poseti Bugarskoj na poziv kolege Rumena Radeva.
  • 30.11.2022
Petković: Prioritet Kurtija izazivanje tenzija i kriza

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je Aljbin Kurti u pravu kada kaže da dijalog nije njegov ni prvi, ni drugi prioritet, jer je, kako navodi, "njemu prioritet izazivanje tenzija, kriza i eksalacija situacije, ne samo na severu Kosova i Metohije već i na području čitavog Zapadnog Balkana".

  • 30.11.2022
O tradicionalnoj muzici Gore u Domu kulture Gračanica
Dom kulture Gračanica organizuje tribinu „Tradicionalna muzika Gore u svetlu savremenih etnomuzikoloških istraživanja“ u okviru projekta „Izolovane sredine – stvaranje, strah i kultura kao sloboda“. Tribina će se održati u četvrtak, 1. decembra 2022. godine u 19:00 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“.
  • 30.11.2022