Vesti
Saopštenja

Кonkurs za "Najlepše dvorište opštine Gračanica"

Turistička organizacija Gračanica saopštila je da će u saradnji sa "JКP Ekologija" raspispisati  konkurs za takmičenje "Najlepše dvorište opštine Gračanica".
Кonkurs za
Ilustracija (Foto JuGmedia)

Svi zainteresovani građani mogu se prijaviti putem mejla konkurs.tog@gmail.com.

"Potrebno je da svi zainteresovani građani dostave fotografije svojih dvorišta ili balkona na mejl adresu kao i ime i prezime, adresu, mesto i kontakt telefon. Кonkurs za najlepše dvorište opštine Gračanica je otvoren do 20.07.2022. godine", stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

"Organizatori će nakon završetka roka prijave, kontaktirati prijavljene i najaviti dolazak i fotografisanje dvorišta i balkona, nakon čega će zajednička komisija TOG - a, JКP ‘’Ekologija’’ i predstavnik opštine Gračanica, u saradnji sa inženjerom hortikulture odlučiti konačnog pobednika", navodi se u saopštenju.

Vlasnici najlepšeg dvorišta ili balkona po proceni komisije će biti nagrađeni u vidu opreme za hortikulturu ili sadnica za potrebe održavanja i ulepšavanje dvorišta 21.09.2022. godine u okviru manifestacije Dani opštine Gračanice i svetske akcije "Očistimo svet".

"Cilj ove aktivnosti je podizanje svesti lokalnog stanovništva o značaju održavanja životne sredine, a JКP Ekologija će svim učesnicima konkursa pružiti besplatne usluge čišćenja javnih površina ispred svojih dvorišta", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022