Vesti
Saopštenja

Komandant Kfora u oproštajnoj poseti kod Tačija

Kfor danas uživa najveće poverenje građana Kosova, rekao je Kosovski predsednik Hašim Tači tokom sastanka sa komandantom Đovanijem Fungom.
Komandant Kfora u oproštajnoj poseti kod Tačija
Đovani Fungo i Hašim Tači (Foto Predsedništvo Kosova)

Tači je danas na oproštajnom sastanku dočekao generala Đovanija Fungu, 21 komandanta Kfora kome je istekla duđnost na Kosovu.

Kako se navodi u saopštenju Predsedništva Tači je se generalu zahvalio na angažovanju i posvećenosti, kao i angažovanju Kfora u očuvanju i obezbeđivanju mira na Kosovu i u regionu.

“Zahvaljujući posvećenosti koju je Kfor pokazao, on danas i uživa najveće poverenje građana Kosova”, rekao je Tači.

Dosadašnji komandant Kfora na Kosovu, general Đovani Fungo rekao je da je tokom ove godine stvorena još mirnija sredina za sve.

Tači je dodao da je zajedno sa Kforom, strateškim prijateljima Kosova, ojačana multietničnost, suživot i etnička i međuverska tolerancija.Ostale vesti

Eparhija raško-prizrenska izrazila je duboku zabrinutost zbog najnovijih u nizu napada na verske objekte Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

  • 11.05.2021
Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021
Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Petra Samardžića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Tomislava Jankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragana Božića i predstavnike Udruženja Kraljevine Srbije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 04.05.2021