Vesti
Saopštenja

Komandant KFOR-a obišao ranjene vojnike italijanskog kontingenta

Komandant misije NATO-KFOR, general-major Anđelo Mikele Ristuća, posetio je italijanske vojnike ranjene u sukobima u Zvečanu.
Komandant KFOR-a obišao ranjene vojnike italijanskog kontingenta
Komandant KFOR-a u poseti ranjenim vojnicima italijanskog kontingenta (Foto KFOR)

Kako je saopšteno iz ove misije, Ristuća je posetio ranjene vojnike u ambulanti u kampu "Vilađo Italia" (Villaggio Italia) u Peći.

„Budite ponosni na ono što ste uradili, postupili ste u potpunosti u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244 iz 1999. godine, umećući se između dve suprotne strane i sprečavajući sukob koji bi svakako doveo do ogromnog broja civilnih žrtava. Vrz oporavak, izražavam ponos što sam vaš komandant!".

Italijansko osoblje, kako je saopštio italijanski ministar odbrane Gvido Krozeto, vratiće se narednih dana u Italiju da se oporavi i provede vreme sa svojim najmilijima.

Juče je komandant KFOR-a, zajedno sa admiralom Stjuartom B. Munšom, komandantom Komande združenih savezničkih snaga u Napulju, takođe posetio povređene mađarske vojnike koji su još na Kosovu. Najveći deo ranjenih mađarskih vojnika već je vraćen kući i prebačen u bolnice.

KFOR je misija koju vodi NATO i deluje u skladu sa mandatom Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine, sa zadatkom da obezbedi bezbedno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Kosovska policija brutalno pretukla trojicu Srba
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Кurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Кosova", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 30.09.2023
Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.
  • 30.09.2023
’’Sve dosadašnje vlasti u Srbiji snose odgovornost’’
„Poslednji događaji u Banjskoj pokazuju svu hipokriziju srpske politike i politike nama nametnutih nazovi predstavnika“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima u ime Srpskog nacionalnog foruma, Narodnog pokreta „Otadžbina“ i  Odbora Sabora Srpskog nacionalnog veća Кosova i Metohije.
  • 30.09.2023
Tužilaštvo objavilo spisak zaplenjene imovine i predmeta
Specijalno tužilaštvo je potvrdilo da je po njihovom nalogu specijalna jedinica Kosovske policije izvršila akciju na pet različitih lokacija u opštinama na severu Kosova, uglavnom na imanjima koja su prethodno identifikovana kao vlasništvo M.R. i V.R.
  • 29.09.2023
Advokat Goran Petronijević obratiće se u ime Milana Radoičića

Punomoćnik Milana Radoičića, advokat Goran Petronijević obratiće se javnosti povodom događaja od 24.09.2023. godine, najavljeno je iz Medija centra Beograd. 

  • 29.09.2023
Kancelarija za KiM i SL o upadu Kosovske policije u KBC: Demonstracija sile

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Srpska lista saopštile su da je jutros Kosovska policija "nasilno upali u Кliničko- bolnički centar Кosovska Mitrovica, kao i u još nekoliko privatnih objekata na severu".

  • 29.09.2023