Vesti
Saopštenja

"Kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou"

Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
Ulice Gračanice (Foto arhiva Kim)

Krizni štab poziva građane na "odgovornost, disciplinu i strogo poštovanje preporučenih mera zaštite od koronavirusa".

"Svaki građanin je obavezan da u zatvorenom prostoru koristi masku i održava minimalnu distancu od dva metra", ističe se u saopštenju Kriznog štaba.

Кrizni štab poziva na poštovanje mera nadležnih institucija koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata, a koji je zabranjen u periodu od 21 do 5 časova (restorana, kafića, klubova i drugih ugostiteljskih objekata), odnosno, u istom periodu dozvoljen je samo rad letnjih bašti.

Opštinska inspekcija u saradnji sa policijom, pojačaće svoje prisustvo na terenu i kontrolisati sprovođenje mera zaštite od koronavirusa, ponavlja se u saopštenju.

Кrizni štab je tokom sednice naložio redovno dezinfikovanje najfrekfentnijih javnih površina i prostora ispred javnih objekata.

Popović: Inspekcija će proveravati poštovanje mera

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović ponovio je da je situacija sa koronavirusom pod kontrolom, iako nije kao što je bila, te pozvao građane na poštovanje propisanih mera.

Istakao je da su za sada građani disciplinovani i da uglavnom poštuju propisane mere.

„Opštinski inspektori će zajedno sa policijom obilaziti trgovinske radnje i ugostiteljske objekte i proveravati u kojoj meri se poštuju propisi. Za sada dobro funkcioniše, meštani su dosta disciplinovani, a u narednom periodu češće ćemo dizinfikovati javne objekte, a vlasnike ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji upozravati da i oni moraju da dezinfikuju svoje objekte“, naveo je Popović.

„Moramo biti strpljivi i voditi računa o svom i zdravlju svojih sugrađana“, poručio je gradonačelnik Gračanice.Ostale vesti

Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova ističe da od večeras na snagu stupa nova kategorizacija opština vezana za kovid-19, prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica je od večeras u crvenoj zoni, navodi se u saopštenju.
  • 27.11.2020
OG: Još 11 osoba pozitivno na koronavirus
Prema podacima pristiglim u poslednja 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 11 novoobolelih lica od koronavirusa, saopšteno je iz opštinske Informativne službe.
  • 27.11.2020
Priština: Požar u delu Paviljona ”E”
U delu Paviljona ”E” koji se nalazi preko puta univerzitetske Biblioteke u Prištini, gde živi ukupno petnaest srpskih i albanskih porodica, oko ponoći izbio je požar, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.
  • 27.11.2020
Savet EU će odlučiti kada se završava mandat Specijalizovanih veća
"Specijalizovano veće Ustavnog Suda donelo je odluku po zahtevu za ocenu ustavnosti predloga amandmana po članu 162 Ustava Kosova u vezi sa Specijalizovanim većima i Specijalizovanim tužilaštvom, da predloženi ustavni amandmani umanjuju prava i slobode zajemčene poglavljem II Ustava", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Haga.
  • 26.11.2020
Petković sa ambasadorom Finske o Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Finske u Srbiji Кimom Lahdevirtom, o bezbednosnoj i političkoj situaciji na Kosovu, navodi se u saopštenju.
  • 26.11.2020
MZZP: Završetak radova u opštini Novo Brdo za deset dana
U cilju poboljšanja infrastrukture na lokacijama od sela Gornje Кusce do Stanišora u opštini Novo Brdo, Ministarstvo za zajednice i povratak je uz podršku Кancelarije Evropske unije na Кosovu, finansiralo izgradnju prilaznog puta ovim selima, kao i asfaltiranje dela puta u selu Prekovce u istoimenoj opštini.
  • 26.11.2020