Vesti
Saopštenja

"Kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou"

Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
Ulice Gračanice (Foto arhiva Kim)

Krizni štab poziva građane na "odgovornost, disciplinu i strogo poštovanje preporučenih mera zaštite od koronavirusa".

"Svaki građanin je obavezan da u zatvorenom prostoru koristi masku i održava minimalnu distancu od dva metra", ističe se u saopštenju Kriznog štaba.

Кrizni štab poziva na poštovanje mera nadležnih institucija koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata, a koji je zabranjen u periodu od 21 do 5 časova (restorana, kafića, klubova i drugih ugostiteljskih objekata), odnosno, u istom periodu dozvoljen je samo rad letnjih bašti.

Opštinska inspekcija u saradnji sa policijom, pojačaće svoje prisustvo na terenu i kontrolisati sprovođenje mera zaštite od koronavirusa, ponavlja se u saopštenju.

Кrizni štab je tokom sednice naložio redovno dezinfikovanje najfrekfentnijih javnih površina i prostora ispred javnih objekata.

Popović: Inspekcija će proveravati poštovanje mera

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović ponovio je da je situacija sa koronavirusom pod kontrolom, iako nije kao što je bila, te pozvao građane na poštovanje propisanih mera.

Istakao je da su za sada građani disciplinovani i da uglavnom poštuju propisane mere.

„Opštinski inspektori će zajedno sa policijom obilaziti trgovinske radnje i ugostiteljske objekte i proveravati u kojoj meri se poštuju propisi. Za sada dobro funkcioniše, meštani su dosta disciplinovani, a u narednom periodu češće ćemo dizinfikovati javne objekte, a vlasnike ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji upozravati da i oni moraju da dezinfikuju svoje objekte“, naveo je Popović.

„Moramo biti strpljivi i voditi računa o svom i zdravlju svojih sugrađana“, poručio je gradonačelnik Gračanice.Ostale vesti

Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020
Jorn Rohde novi nemački ambasador
Predsednik Kosova Hašim Tači primio je akreditivno pismo novog ambasadora Savezne republike Nemačke na Kosovu Jorna Rohdea.
  • 30.07.2020
“Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut da poštuju Zakon o upotrebi jezika”
NVO Aktiv upozorava na kršenje Zakona o upotrebi jezika od strane Ministarstva zdravlja Kosova i Nacionalnog instituta za javno zdravlje u vreme pandemije koronavirusa.
  • 30.07.2020
Još 9,9 miliona evra pomoći Kosovu od EU
Evropska komisija uplatila je 9,985 miliona evra sredstava pomoći Trezoru Kosova kao podršku budžetu.
  • 29.07.2020