Vesti
Saopštenja

Kocijančič: Integrisanje sudija važno za sprovođenje pravde

Portparolka Evropske službe za spoljne poslove Maja Kocijačič kazala je da je integrisanje sudskih predstavnika iz svih zajednica na Kosovu ključno za sprovođenje pravde.
Kocijančič: Integrisanje sudija važno za sprovođenje pravde
Maja Kocijančić (Foto Kim)

Kako je navedeno u saopštenju Maje Kocijančič današnja intergacija sudija, tužilaca i administrativnog osoblja u kosovsko pravosuđe obeležava primenu sporazuma o pravosuđu koji je postignut u februaru 2015. godine u okviru dijaloga koji je posredovan od strane Evropske unije.

“Intergrisanje sudskih predstavnika iz svih zajednica na Kosovu je ključno kako bi se osiguralo sprovođenje pravde u ime svih stanovnika. Integriano pravosuđe omogući će jedinstvenu primenu kosovskog zakona u svim kosovskim osnovnim sudovima i tužilaštvima”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će sudstvo i jedinstveno sporovođenje zakona na Kosovu dodatno ojačati zakon kao ključnu javnu službu i uticati na ekonomski razvoj i investicije.Ostale vesti

Vlada Kosova uvela nove mere
Vlada Kosova donela je odluku da ograniči kretanje građana starijih od 65 godina i onih koji imaju hronične bolesti, a zbog povećanja broja obolelih od koronavirusa obustaviće se rad javnih i privatnih vrtića. Takođe, usvojena je odluka kojom je od večeras obavezno nošenje maski.
  • 13.07.2020
“Narod mora da bude obavešten o epidemiološkoj situaciji”
Predstavnici srpskog civilnog društva i nezavisnih medija na Kosovu pozivaju Krizni štab u Gračanici i nadležene u Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici da hitno obaveste javnost o epidemiološkoj situaciji u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a Krizni štab na severu Kosova podsećaju da neselektivno obaveštava medije.
  • 11.07.2020
Produžen mandat Euleksu na još godinu dana
Predsednik je razmenio pisma sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u kojima se navodi da je "misiji Euleks produžen mandat na još godinu dana", proučeno je iz u saopštenju iz Kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 11.07.2020
SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020