Vesti
Saopštenja

KM: Zavodu za javno zdravlje uručen aparat za utvrđivanje antitela

Sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, za Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici nabavljen je savremeni imunohemijski analizator, kojim će građani od sutra moći da detektuju i izmere prisustvo antitela na virus kovid-19, saopšteno je iz Kancelarije.

KM: Zavodu za javno zdravlje uručen aparat za utvrđivanje antitela
Ilustracija (Foto Kancelarija za KiM)

Kako se navodi, počevši od sutra do narednog petka građani iz srpskih sredina će besplatno u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici moći da provere nivo antitela, a nakon tog perioda ta usluga će se naplaćivati prema cenovniku Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Ističe se da će uz pomoć ovog hematološkog analizatora moći će da se rade sve serološke analize.

"Mnogo smo novca do sada uložili u zdravstvo, omogućili smo vakcinaciju našeg naroda iz južne pokrajine, zahvaljujući Vladi Republike Srbije otvorili smo savremenu PCR laboratoriju i nastavljamo s aktivnostima na unapređenju zdravstvene zaštite. Ovim imunohemijskim analizatorom pored seroloških analiza moći će da se utvrdi prisustvo antitela, koje će nam omogućiti praćenje efekata vakcinacije ili stečenog imuniteta od kovid-19", kazala je pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021