Vesti
Saopštenja

Klina: Štrajk reakcija na ’’uvođenje reda’’?

Aktuelno rukovodstvo tvrdi da je štrajk dela zaposlenih "reakcija na pokrenutu inicijativu za utvrđivanje odgovornosti lica koja su vodila Opštinu Klina zadnjih 15 godina i utvrđivanje načina na koji su se trošila sredstva namenjena povratnicima".
Klina: Štrajk reakcija na ’’uvođenje reda’’?
(Foto arhiva Kim)

Povodom štrajka radnika u Opštini Klina, oglasio se Predsednik privremenog organa ove opštine, koji navodi da štrajkuju oni "kojima ne odgovaraju promene i uvođenje reda i rada u funkcionisanje organa lokalne samouprave".

"U Opštini Klina sa sedištem u selu Vidanje od 33 radnika, svakodnevno na posao dolaze oni koji odgovorno izvršavaju svoje obaveze", navodi se u saopštenju koje je iz ove institucije dostavljeno našoj redakciji.

"Samo 11 radnika ne dolazi na posao, od toga dva člana Privremenog organa i devet zaposlenih koji smatraju da nemaju obavezu da dolaze na radno mesto jer žive u centralnoj Srbiji, imaju privatan biznis. U Opštini Klina primaju platu od 150% i te privilegije žele da nastave da uživaju", dodaje se u saopštenju koje je potpisao predsednik Privremenog organa Opštine Klina Božidar Šarković.

U tekstu se dalje navodi da deo štrajkača "zlonamerno i smišljeno pokreće insinuacije i služi se pretnjama, ucenama i lažima kako bi održali status kvo i onemogućili funkcionisanje opštine.

Odriče se Šarkovićeva umešanost u prodaju zemlje i naglašava da se od njegovog imenovanja na mesto predsednika Privremenog organa nijedna srpska porodica nije iselila sa područja ove opštine.

Istovremeno se navodi da od 1590 registrovanih povratnika, na teritoriji opštine trenutno živi samo njih 400 i postavlja pitanje odgovornosti prethodne rukovodeće garniture.Ostale vesti

Bisljimi: Vlada posvećena jačanju saradnje sa MMF-om
"Vlada Kosova ostaje posvećena jačanju saradnje sa MMF-om i drugim međunarodnim institucijama za izgradnju kapaciteta i razvoj zemlje“, naveo je prvi potpredsednik vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi tokom sastanka sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Gabrijel Di Bela.
  • 03.10.2023
Mesec borbe protiv raka dojke: „Rano otkrivanje, spašava živote“
U Prištini je povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke pokrenuta kampanja pod nazivom "Rano otkrivanje, spašava živote". "U prvih devet meseci 2023. godine, 332 pacijenta su obolela od raka dojke", saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.
  • 02.10.2023
Izabrano najlepše dvorište u opštini Gračanica
Dvorište Vanje Perenić iz Dobrotina izabarano je za najlepše u opštini Gračanica, odlučila je komisija Turističke organizacije Gračanica.
  • 02.10.2023
UNS protestuje zbog suspenzije Tvrdišića
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) protestuje zbog odluke Upravnog odbora Radio televizije Кosova (RTК) da suspenduje direktora RTК2 Željka Tvrdišića.
  • 01.10.2023
Kancelarija za KiM: Kosovska policija brutalno pretukla trojicu Srba
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Кurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Кosova", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 30.09.2023
Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.
  • 30.09.2023