Vesti
Saopštenja

KFOR vežbao za krizne situacije

Misija KFOR-a predvođena NATO-om izvela je danas kompleksnu vežbu reagovanja na krizne situacije pod nazivom "Zlatna sablja" na poligonu za obuku kampa Novo Selo, sapšteno je medijima iz KFOR-a.
KFOR vežbao za krizne situacije
Ilustracija (Foto Fejsbuk@Kosovo Force - KFOR)

Vežba je planirana i izvedena pod rukovodstvom zamenika komandanta KFOR-a, brigadnog generala Luke Pipernija i bila je usredsređena na integraciju različitih sredstava i sposobnosti KFOR-a radi testiranja sposobnost različitih kontingenata kojima su NATO doprineli saveznici i partneri da uspešno odgovore na svaku pretnju koja bi mogla da ugrozi slobodu kretanja i bezbednost širom Kosova.

Na kraju vežbe, komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari je izrazio zahvalnost i uvažavanje profesionalizma i posvećenosti koju su pokazali svi pripadnici KFOR-a i EULEKS-a koji su učestvovali u njoj, dodaje se u saopštenju i podseća da KFOR održava visok nivo operativne spremnosti redovnim vežbama.

KFOR je u potpunosti fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata zasnovanog na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine da obezbedi sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja na dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu, zaključuje se.Ostale vesti

Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022