Vesti
Saopštenja

KFOR uvežbava reakcije u vanrednim situacijama

KFOR će 27. septembra na poligonu za obuku u kampu u Novom Selu izvesti vežbu "Zlatna sablja".
KFOR uvežbava reakcije u vanrednim situacijama
KFOR, ilustracija (Foto Fejsbuk@NATOKFOR)

"Ovog datuma bi lokalne zajednice mogle da primete porast prometa vojnih i civilnih prevoznih sredstava na putevima. KFOR će preduzeti sve neophodne mere da ublaži eventualne neprijatnosti koje bi mogle biti prouzrokovane stanovništvu", saopšteno je iz ove vojne misije.

Vežba će uključiti osoblje KFOR-a i Misije vladavine prava Evropske unije (EULEKS), a biće postavljena u kontekstu operacije reagovanja u vanrednim situacijama, gde KFOR-a nastavlja da deluje u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom i EULEKS-om, u skladu sa konceptom prvog, drugog i trećeg odgovora.

"Misija KFOR-a predvođena NATO-om nastavlja da se fokusira na svakodnevnu implementaciju svog mandata kako bi obezbedila bezbedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu, kao što je naloženo Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine, zaključeno je u saopštenju".Ostale vesti

Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022
Pozorište „Janićije Popović“: Audicija za predstavu „Gospođa ministarka“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija glume Doma kulture „Gračanica“, organizuje audiciju za predstavu „Gospođa ministarka“.
  • 04.10.2022
Oproštajni susret Vjose Osmani i Ferenca Kajarija
Predsednica Kosova Vjosa Osmani primila je u oproštajnu posetu komandanta KFOR-a general-majora Ferenca Kajarija.
  • 03.10.2022
Ranjavanje muškarca ispred diskoteke policija označila kao pokušaj ubistva
Ranjavanje Srbina Ljubomira Mirića ispred diskoteke u Gračanici u subotu veče, Kosovska policija je okarakterisala kao pokušaj ubistva.
  • 03.10.2022
Staro Gracko: Raseljenima obezbeđena pijaća voda
U Starom Gracku, u okviru naselja u kojem žive četiri raseljene porodice, sa oko 20 članova domaćinstva, sredstvima Kancelarije za KiM iskopan je bunar sa pijaćom vodom, čime im je rešen višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za KiM.
  • 03.10.2022
Putujući bioskop Doma kulture Gračanica
Dom kulture Gračanica ponovo organizuje "Putujući bioskop" u sredinama u kojima živi srpsko stanovništvo na Kosovu.
  • 03.10.2022