Vesti
Saopštenja

Kfor: Uručena pomoć Odeljenju za socijalnu zaštitu

Predstavnici regionalne komande Kfora-a Istok, danas su uručili računare, telefone i kancelarijski nameštaj vredan 4.000 evra Odeljenju za zdravstvo i socijalnu zaštitu u opštini Zvečan.
Kfor: Uručena pomoć Odeljenju za socijalnu zaštitu
Ilustracija (Foto Kfor)

Projekat je realizovao sektor za civilno-vojnu saradnju Kfor-a u okviru podrške koju pružaju institucijama, zajednicama i građanima širom Kosova, bez obzira na etničku pripadnost, navodi se u saopštenju Kfora dostavljnom medijima.

Svetlana Mihajlović, koja je na čelu Odeljenja za socijalnu zaštitu, zahvalila se predstavnicima Kfor-a na pomoći koja će njenom osoblju omogućiti da efikasnije obavlja dužnosti, na dobrobit lokalnih zajednica, dodaje se.

Odeljenje za zdravstvo i socijalnu zaštitu Zvečana se bavi širokim spektrom poslova, kao što su akcije socijalne zaštite, olakšavanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti i procena potreba za socijalnom pomoći. Oni, takođe, prate društvene prilike sa posebnim naglaskom na žene, decu i starije osobe, kroz saradnju sa humanitarnim i stručnim institucijama.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021