Vesti
Saopštenja

Kfor: Uručena pomoć Odeljenju za socijalnu zaštitu

Predstavnici regionalne komande Kfora-a Istok, danas su uručili računare, telefone i kancelarijski nameštaj vredan 4.000 evra Odeljenju za zdravstvo i socijalnu zaštitu u opštini Zvečan.
Kfor: Uručena pomoć Odeljenju za socijalnu zaštitu
Ilustracija (Foto Kfor)

Projekat je realizovao sektor za civilno-vojnu saradnju Kfor-a u okviru podrške koju pružaju institucijama, zajednicama i građanima širom Kosova, bez obzira na etničku pripadnost, navodi se u saopštenju Kfora dostavljnom medijima.

Svetlana Mihajlović, koja je na čelu Odeljenja za socijalnu zaštitu, zahvalila se predstavnicima Kfor-a na pomoći koja će njenom osoblju omogućiti da efikasnije obavlja dužnosti, na dobrobit lokalnih zajednica, dodaje se.

Odeljenje za zdravstvo i socijalnu zaštitu Zvečana se bavi širokim spektrom poslova, kao što su akcije socijalne zaštite, olakšavanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti i procena potreba za socijalnom pomoći. Oni, takođe, prate društvene prilike sa posebnim naglaskom na žene, decu i starije osobe, kroz saradnju sa humanitarnim i stručnim institucijama.Ostale vesti

MZZP: Oprema za četiri porodice radi pokretanja posla
Četiri porodice u opštinama Gračanica, Obilić i Klina dobile su od Ministarstva za zajednice i povratak u kosovskoj vladi opremu za pokretanje sopstvenog posla, navedeno je u saopštenju MZZP-a.
  • 02.07.2020
Novi krov nad glavom za 38 interno raseljenih porodica
Ministarstvo za zajednice i povratak započelo je izgradnju 38 kuća za interno raseljena lica na Kosovu. 
  • 01.07.2020
UNDP nastavlja sa podrškom borbe protiv korupcije
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu počinje treću fazu projekta za podršku borbi protiv korupcije na Kosovu koji će finansirati Vlade Švajcarske i Švedske.
  • 01.07.2020
Rakić sa ambasadorkom Francuske o daljoj saradnji
Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorkom Francuske na Kosovu Mari-Kristin Butel sa kojom je razgovarao o aktuelnim pitanjima i načinima unapređenja saradnje u oblasti javne uprave, saopšteno je iz MALS-a.
  • 30.06.2020
Rakić sa ambasadorom Norveške o koronavirusu
Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić sastao se sa norveškim ambasadorom na Kosovu Jensom Erikom Grondahlom sa kojim je razgovarao o efikasnijem upravljanju opštinama i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.06.2020
Kancelarija za KiM: Strahovlada Prištine

"Prebijanje dvojice srpskih mladića zbog isticanja srpske zastave povodom Vidovdana jeste manifestacija institucionalnog nasilja Prištine i strahovlade koja svima, osim Albancima, uskraćuje pravo na nacionalni ponos i pripadnost", navodi Kancelarija za KiM nakon privođenja dvojice srpskih mladića iz Lapljeg Sela na Gazimestanu.

  • 28.06.2020