Vesti
Saopštenja

Kfor: Uručena pomoć Odeljenju za socijalnu zaštitu

Predstavnici regionalne komande Kfora-a Istok, danas su uručili računare, telefone i kancelarijski nameštaj vredan 4.000 evra Odeljenju za zdravstvo i socijalnu zaštitu u opštini Zvečan.
Kfor: Uručena pomoć Odeljenju za socijalnu zaštitu
Ilustracija (Foto Kfor)

Projekat je realizovao sektor za civilno-vojnu saradnju Kfor-a u okviru podrške koju pružaju institucijama, zajednicama i građanima širom Kosova, bez obzira na etničku pripadnost, navodi se u saopštenju Kfora dostavljnom medijima.

Svetlana Mihajlović, koja je na čelu Odeljenja za socijalnu zaštitu, zahvalila se predstavnicima Kfor-a na pomoći koja će njenom osoblju omogućiti da efikasnije obavlja dužnosti, na dobrobit lokalnih zajednica, dodaje se.

Odeljenje za zdravstvo i socijalnu zaštitu Zvečana se bavi širokim spektrom poslova, kao što su akcije socijalne zaštite, olakšavanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti i procena potreba za socijalnom pomoći. Oni, takođe, prate društvene prilike sa posebnim naglaskom na žene, decu i starije osobe, kroz saradnju sa humanitarnim i stručnim institucijama.Ostale vesti

Svetski dan igre obeležen na tvrđavi Zvečan i u Kosovskoj Mitrovici

Zajedničkim performansom Ansambla narodnih igara i pesma „Venac“ i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, te promocijom knjige Vere Obradović Ljubinković, obeležen je Svetski dan igre.

  • 18.06.2021
Deca sa Кosova putuju u Republiku Srpsku
Deca iz različitih sredina sa Kosova, uglavnom učenici osnovnih škola, u subotu putuju u Republiku Srpsku gde će provesti nekoliko dana kod tamošnjih domaćina.
  • 17.06.2021
„Nemački kutak“ na Univerzitetu u Prištini
Danas se na Univerzitetu u Prištini otvara novi „Nemačka kutak“, a u isto vreme se predstavlja novi master studijski program „Nemački kao strani jezik“ koji će biti uveden u  2021/22. akademskoj godini.
  • 16.06.2021
Oskrnavljene nadgrobne ploče na pravoslavnom groblju u Orahovcu
Na pravoslavnom groblju u Orahovcu proteklog vikenda polomljene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 14.06.2021
Deca sa Kosova borave u Sutomoru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

  • 13.06.2021
Šef OEBS-a u UNS-u: Imaćete našu podršku u borbi za slobodu medija
Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji Jan Bratu posetio je Udruženje novinara Srbije i preneo predsedniku Živojinu Rakočeviću da će UNS imati podršku te međunarodne organizacije u borbi za slobodu medija i unapređenje bezbednosti novinara.
  • 11.06.2021